Približno 300 zaposlenih skoraj soglasno izglasovalo, da Louvre danes ostane zaprt

STA, Gr.G.
01.03.2020 08:44

Do 18. ure v Sloveniji nimamo potrjene okužbe s koronavirusom. Opravili so 208 testov. Italijanske oblasti za zdaj ostajajo pri odločitvi, da bodo v ponedeljek kljub temu v Furlaniji - Julijski krajini znova odprli šole in univerze.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zaradi novega koronavirusa zaprli tudi pariški Louvre

Znameniti muzej Louvre v Parizu, ki ga vsak dan obišče na tisoče ljudi, so danes zaprli. Kot je pojasnil predstavnik tamkajšnjega sindikata, so se zaposleni na jutranjem sestanku tako odločili v strahu pred širjenjem novega koronavirusa. Približno 300 zaposlenih je "skoraj soglasno" izglasovalo, da Louvre danes ne bo odprl vrat. Sindikalist Christian Galani je povedal, da vodstvo ni uspelo prepričati zaposlenih, da bi se vrnili na delo. "Muzeja danes ne moremo odpreti," je v kratkem sporočilu zapisalo vodstvo. Kdaj naj bi se to zgodilo, niso napovedali. "Louvre je zaprt prostor, ki sprejme več kot 5000 ljudi na dan. Zaposleni so upravičeno zaskrbljeni," je ob tem opozoril Galani.

EPA

Okužbe z novim koronavirusom tudi v Trstu in Vidmu

Prve primere okužb z novim koronavirusom so danes potrdili tudi v Trstu in Vidmu, so sporočili iz italijanske dežele Furlanija - Julijska krajina (FJK) ob meji s Slovenijo. Kot so dodali, so zaznali tri primere v Vidmu in enega v Trstu. 50-letnik iz Gorice, pri katerem so okužbo potrdili že v soboto in je bil prvi primer v FJK, kaže simptome bolezni covid-19, a njegovo zdravstveno stanje ni zaskrbljujoče, so dodali. Ostaja v karanteni na domu, tako kot ostalih šest ljudi, ki so bili z njim v stiku.

Reuters

Prve okužbe z novim koronavirusom na Irskem in v Luksemburgu, prva žrtev v ZDA

Novi koronavirus se še naprej širi po svetu. Prva primera so potrdili na Irskem in v Luksemburgu, pa tudi v italijanski Gorici tik ob meji s Slovenijo. Pri osebi iz Gorice so opravili dva testa, oba sta bila pozitivna. Oseba je v karanteni doma in nima hujših zdravstvenih težav. Kot na spletni strani poroča tržaški časnik Il Piccolo, gre za petdesetletnika iz Gorice, ki naj bi se okužil v bolnišnici v Trevisu, kjer je bil na obisku pri sorodniku. Po obisku v bolnišnici naj bi bil v stiku z najmanj šestimi osebami, zaenkrat pa nobena od njih nima simptomov okužbe z novim koronavirusom. Za vse osebe so odredili izolacijo. 

EPA
EPA

V ZDA prva smrtna žrtev

V zvezni državi Washington so potrdili prvo smrtno žrtev novega koronavirusa. Identitete žrtve iz okrožja King, kjer leži tudi mesto Seattle z več kot 700.000 prebivalci, za zdaj niso razkrili. Po navedbah Centra za nadzor nad boleznimi (CDC) so v ZDA do petka okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 15 ljudeh, še 47 primerov okužb pa so zabeležili pri ameriških državljanih, ki so jih zaradi epidemije prepeljali v domovino iz Kitajske ali Japonske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta