Profesorica se je med predavanjem na daljavo zgrudila, umrla naj bi zaradi koronavirusa

M.R.
08.09.2020 11:05

Argentinska profesorica zgodovine, ki predava na fakulteti v Buenos Airesu, se je med predavanjem na daljavo zgrudila, umrla naj bi zaradi okužbe s koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

46-letna predavateljica Paola De Simeone je zbolela za covid-19 in je predavala od doma. Med predavanjem je tožila, da ima težave z dihanjem. Študenti so ji dejali, naj jim pove domač naslov, saj so želeli poklicati reševalce, a profesorica ni prišla do sape. "Ne morem," je dejala nekaj trenutkov, preden se je zgrudila. Nekaj ur pozneje je njeno telo našel mož, ki je hkrati tudi zdravnik. 
Na družbenih omrežjih je vsak dan objavljala podrobnosti boja, ki sta ga z možem bila proti koronavirusu. "Zelo kompleksno je. Več kot štiri tedne sem pozitivna, simptomi pa ne minejo. Mož je zaradi vsega zelo izčrpan," je zapisala. 
Ena izmed njenih študentk Ana Breccia pa je opisala zadnje trenutke svoje profesorice. "Na začetku ure je povedala, da ima pljučnico. Videli smo, da je njeno stanje slabše, kot je bilo. V nekem trenutku ni mogla več nadaljevati s predstavitvijo in tudi ne govoriti. Bilo je strašno," je povedala. 
Novica o smrti profesorice je precej pretresla javnost v Argentini in tudi drugod po svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta