Raste število žrtev sobotnega ruskega raketnega napada. Putin: Upam, da nas bodo naši borci še večkrat razveselili ...

STA, Va
15.01.2023 13:47

Vojaška operacija v Ukrajini poteka po načrtih ministrstva za obrambo in generalštaba, trdi ruski predsednik, ukrajinska stran vztraja pri nasprotnem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Putin 
Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je ocenil, da vojaška operacija v Ukrajini po domnevnem ruskem zavzetju mesta Soledar, ki ga Kijev še vedno zanika, poteka v "pozitivni dinamiki". "Dinamika je pozitivna in vse poteka po načrtih ministrstva za obrambo in generalštaba," je povedal v pogovoru za rusko televizijo, ki so ga objavili danes.

"Upam, da nas bodo naši borci še večkrat razveselili s svojimi vojaškimi rezultati," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dodal, ko je na letališki pisti poleg ruskega predsedniškega letala odgovoril na vprašanje novinarja kanala Rossia-1, ki ga je

vprašal o "novicah, ki prihajajo iz Soledarja" na vzhodu Ukrajine.

Rusko obrambno ministrstvo je v petek sporočilo, da je ruska vojska po tednih obsežnih bojev zavzela to mesto v regiji Doneck. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petek zvečer v videonagovoru zatrdil, da se spopadi za nadzor nad Soledarjem nadaljujejo.

Zavzetje tega mesta se v Moskvi predstavlja kot zmago in sledi več mesecem ruskih neuspehov, kot je bil umik iz regije Harkov na vzhodu in velikega mesta Herson na jugu Ukrajine zaradi ukrajinske protiofenzive.

Po navedbah ruske vojske je zavzetje Soledarja, kjer so rudniki soli, korak k obkolitvi sosednjega mesta Bahmut, ki ga Moskva poskuša osvojiti že več mesecev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta