Robert Fico prvič po poskusu atentata nagovoril Slovake, storilcu sporočil, da mu oprošča

STA, A.L.
05.06.2024 18:43

Slovaški premier Robert Fico je v danes objavljenem videoposnetku prvič po poskusu atentata sredi maja nagovoril Slovake.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
59-letni slovaški premier je bil 15. maja med srečanjem s podporniki po seji vlade v mestu Handlova večkrat ustreljen.
Reuters

Napovedal je, da bo pripravljen postopoma nadaljevati z opravljanjem svojih dolžnosti od konca tega meseca in dodal, da je napadalcu oprostil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Do neznanca, ki me je ustrelil, ne čutim nobenega sovraštva. Oproščam mu in naj v svoji glavi uredi, kaj je storil in zakaj je to storil," je v posnetku objavljenem na Facebooku izjavil Fico, ki je bil videti miren, a je govoril z dolgimi premori. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko do konca meseca nadaljeval z opravljanjem dolžnosti predsednika vlade, je še dodal.

59-letni slovaški premier je bil 15. maja med srečanjem s podporniki po seji vlade v mestu Handlova večkrat ustreljen. Za poskus naklepnega umora so slovaški organi pregona obtožili 71-letnega Juraja Cintulo, ki je v priporu.

Fica so medtem v četrtek po več operacijah v bolnišnici v Banski Bystrici prepeljali v Bratislavo, kjer nadaljuje zdravljenje v domači oskrbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta