Strokovnjakinja o Schumacherjevem zdravju: Terapija ne obstaja, to je lažno upanje za družino

A.L.
18.09.2019 17:17

"S širjenjem takšnih novic tvegamo, da bomo prevarali obolele in njihove najbližje."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Spomnimo, da so po poročanju francoskega Le Parisiena v bolnišnico v Parizu prejšnji teden prepeljali 50-letnega sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, ki si je pred skoraj šestimi leti usodno poškodoval glavo na smučanju v Franciji. Michael Schumacher je bil na kliniki Georges Pompidou podvržen eksperimentalni terapiji z matičnimi celicami. Da je njegovo zdravstveno stanje spodbudno, je potrdila tudi tamkajšnja medicinska sestra, ki je pariškemu časniku zaupala, da je Schumacher pri zavesti. 
A športnikove možnosti za ozdravitev naj bi bile minimalne. Matilde Leonarde, ena vodilnih italijanskih strokovnjakinj na področju medicine, je za tuje medije dejala, da ni eksperimentalne terapije z matičnimi celicami, ki pozitivno vplivala na bolnike v stanju, v kakršnem je nekdanji dirkač formule 1. 

Informacije dajejo lažno upanje

Po njenih besedah informacije, ki se pojavljajo v medijih, dajejo zgolj lažno upanje in zavajajo Schumacherjevo družino. Ob tem je dodala, da terapija, o kakršni poročajo francoski mediji, pravzaprav ne obstaja, saj naj ne bi bilo znanstvenih podatkov, ki bi potrjevali obstoj omenjenega načina zdravljenja.
Italijanska zdravnica je včeraj zjutraj prejela klica sorodnikov dveh pacientov, ki so želeli, da bi njihove otroke zdravili na način, na kakršnega naj bi zdravili Michaela Schumacherja. "Povedala sem, da o obstoju tega zdravljenja ne vem ničesar. S širjenjem takšnih novic tvegamo, da bomo prevarali obolele in njihove najbližje," je še sporočila zdravnica in dodala, da je odgovornost zdravnikov in medijev, da to preprečijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta