Težave z vstopno ploščadjo na še enem trajektu Jadrolinije

STA, A.L.
10.10.2024 11:30

Gre za zadnjo v vrsti težav s trajekti, s katerimi se v zadnjih mesecih spopada Jadrolinija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Težave so po neuradnih informacijah, ki jih navajajo hrvaški mediji, nastale, ker član posadke pri spuščanju vstopne ploščadi ni vključil hidravlike, zato ploščadi nato niso mogli zapreti.
Profimedia

Trajekt hrvaške Jadrolinije Supetar je v sredo imel težave ob vplutju v pristanišče Brestova južno od Opatije. Po navedbah podjetja so težave nastale zaradi upravljanja s hidravličnim sistemom ladje, zaradi česar se ni mogla zapreti vstopna ploščad. Gre za zadnjo v vrsti težav s trajekti, s katerimi se v zadnjih mesecih spopada Jadrolinija.

Iz Jadrolinije so v sredo sporočili, da je med vplutjem ladje Supetar v pristanišče Brestova na redni liniji med Brestovo in Porozino na otoku Cres nastal tehnični problem pri upravljanju hidravličnega sistema ladje.

Na trajektu je bilo deset potnikov in šest avtomobilov, vse pa so po navedbah Jadrolinije izkrcali po rednem postopku, brez ogrožanja varnosti ali gmotne škode.

Težave so po neuradnih informacijah, ki jih navajajo hrvaški mediji, nastale, ker član posadke pri spuščanju vstopne ploščadi ni vključil hidravlike, zato ploščadi nato niso mogli zapreti.

Jadrolinija se je v zadnjih mesecih spopadala z vrsto težav. V Malem Lošinju so avgusta v nesreči trajekta Lastovo zaradi padca vstopne ploščadi umrli trije člani posadke, eden pa je bil huje poškodovan.

Sredi avgusta se je pripetila tudi okvara na vstopni ploščadi trajekta Tin Ujević, konec julija pa se je na poti od Splita proti otoku Korčula pokvaril trajekt Oliver, ki je nato nekaj ur stal na morju. Konec avgusta pa je med vplutjem v pristanišče na otoku Brač padla vstopna ploščad trajekta Mljet.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta