Trinajstletnica umrla v hudih bolečinah: "Zdravniki so rekli, da dramatizira"

Va
09.10.2024 14:05

Mati verjame, da bi bila njena hči še živa, če bi bila deležna ustrezne obravnave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Čeprav je obdukcija ugotovila, da je umrla zaradi sepse, so Chloe Longster v bolnišnici diagnosticirali le pljučnico, med bivanjem na oddelku pa ni dobila niti identifikacijske zapestnice, trdi mati Louise Longster.

28. novembra 2022 so Chloe sprejeli na urgentnem oddelku splošne bolnišnice v angleškem kraju Northamptonshire zaradi bolečin v rebrih in simptomov, podobnih prehladu. 19 ur pozneje je bila mrtva. 

Chloe je ves teden kašljala in smrkala, vendar se je počutila dobro. Trpela je za astmo in je uporabljala inhalator, vendar nikoli ni imela hujšega napada. Njena mati je zdaj na sodišču povedala, da bi zdravniki lahko bili smrt preprečili, a so posredovali prepozno, po Daily Mail povzema Dnevnik.hr.

Chloe Longster
Profimedia

"Bila je prestrašena. Močno me je držala za roko in me stiskala," se spominja mati. Ko so prispeli v bolnišnico, 13-letnica zaradi bolečin ni mogla hoditi. Odpeljali so jo v čakalnico, kjer je dobila odmerek zdravil proti bolečinam. "Prosila je, naj jo uspavajo, tako zelo jo je bolelo. Rekla mi je, naj ji neham govoriti, da bo vse v redu."

"Mama, bom umrla?" 

"Morala sem prepričevati ljudi na urgenci, da moja hči res ni dobro, da nisem mama, ki bi preveč časa preživela na googlu, in da ni dramatična najstnica," je povedala.

Rentgenski posnetki so pokazali nekakšno gmoto na dnu pljuč. V bolnišnici so dekličini materi povedali, da ima Chloe pljučnico. Premestili so jo na pediatrični oddelek, kjer pa ni bila deležna oskrbe, ki bi jo morala dobiti, trdi njena mati. "Nenehno je gledala na uro – vedela je, kdaj je čas za paracetamol in ibuprofen, in vedno je bilo pozno. Bolečina jih je prehitevala, namesto da bi jo lajšali. Chloe me je vprašala, ali bo umrla. Grozljivo je, da je imela 13-letnica prav. To je porazno."

Zvečer je medicinska sestra opazila, da se je Chloe znižala raven kisika v krvi. Najprej so mislili, da se je pokvaril aparat za spremljanje vitalnih funkcij, že v naslednjem trenutku pa je bilo v bolniški sobi vse več zdravnikov in drugega osebja.

"Sestro sem vprašala, ali bo moja hčerka v redu, in rekla je, da ne ve. Spomnim se samo, da sem izgubila tla pod nogami. Moja hči je zadnje ure svojega življenja preživela v strašnih bolečinah in z njo so ravnali zaničevalno," pravi strta mati.

Preiskava dekličine smrti se nadaljuje.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta