Trump nad podpredsednico ZDA: "Kamala Harris je radikalna liberalka, ki je uničila gospodarstvo, mejo in ves svet"

STA, Va
16.08.2024 08:31

Bivši predsednik in zdaj republikanski predsedniški kandidat pravi, da je upravičen do osebnih napadov na demokratsko konkurentko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Donald Trump je v New Jerseyju nizal nesramne in tudi zavajajoče izjave. 
Reuters

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v četrtek na tiskovni konferenci v New Jerseyju nizal kritične in nesramne izjave o svoji demokratski nasprotnici Kamali Harris ter  zavajajoče izjave o stanju gospodarstva ZDA, poročajo ameriški mediji.

Trump je zatrdil, da je upravičen do osebnih napadov na Kamalo Harris, in nadaljeval, da je zelo jezen nanjo, ker je uničila državo in ne spoštuje njene inteligence. "Kamala Harris je radikalna liberalka iz Kalifornije, ki je uničila gospodarstvo, mejo in ves svet," je dejal.

V uvodu pred novinarskimi vprašanji je zatrjeval, da je gospodarstvo v času njegovega predsedniškega mandata od leta 2017 do leta 2021 cvetelo kot še nikoli v ameriški zgodovini, nato pa bil kritičen, da so se "pod vodstvom Kamale Harris" stroški za tipično ameriško gospodinjstvo povišali za 28.000 dolarjev.

Bonitetna agencija Moody's je sicer izračunala, da je povišanje inflacije zaradi motenj v oskrbovalnih verigah po koncu pandemije koronavirusa tipično gospodinjstvo stalo 8500 dolarjev.

Trump se je pohvalil še z nizkimi hipotekarnimi obrestnimi merami, ko je bil predsednik. Te so bile sicer nizke, ker je centralna banka Federal Reserve v času pandemije ključno obrestno mero znižala na skoraj ničlo.

Izjavil je tudi, da je 100 odstotkov novih delovnih mest v zadnjem letu šlo migrantom. Analiza inštituta Brookings pa je ugotovila, da je zaposlovanje v ZDA rojenih Američanov lani naraslo za 740.000, zaposlovanje delavcev rojenih na tujem pa za 1,7 milijona.

Trump je še obtožil Harris, da želi odvzeti finančna sredstva policijam, česar ni nikoli podprla, in zatrdil, da je leta 2020 zmagal v zvezni državi Pensilvanija. Takrat je sicer izgubil proti demokratu Joeju Bidnu za 80.000 glasov.

Navedel je tudi, da je Biden uničil ameriško naftno industrijo, dejansko pa je v letih demokratovega mandata povečala proizvodnjo na rekordno raven.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta