Ukrajina nad Rusijo poslala več kot 100 brezpilotnikov, Rusi medtem napredujejo na vzhodni fronti

STA, Va
28.10.2024 08:35

Ruska stran trdi, da je prevzela nadzor nad vasjo Izmajlivka, ki so jo napadali že od avgusta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Po današnjih navedbah ruskega obrambnega ministrstva so 45 dronov sestrelili nad regijo Brjansk. V Voronežu je bila v napadu z dronom ranjena oseba. Ruske sile so v enem dnevu skupno sestrelile 109 dronov. Poleg regije Brjansk so jih več sestrelili še nad belgorodsko, tambovsko in kursko regijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V ruskem mestu Voronež je bila ranjena oseba, ko je ukrajinski dron v industrijskem poslopju zanetil požar, je poročal guverner istoimenske regije Aleksander Gusev. Napadi z brezpilotniki po navedbah Kijeva pomenijo odziv na rusko obstreljevanje ukrajinskega ozemlja.

Ruske sile medtem navajajo nove premike na vzhodu Ukrajine. Prevzele so nadzor nad vasjo Izmajlivka, ki so jo napadale že avgusta. Vas, v kateri je pred vojno živelo manj kot 200 ljudi, je oddaljena osem kilometrov od ukrajinskega industrijskega mesta Kurahove in le nekaj kilometrov od frontne linije.

Iz ukrajinske vojske so v nedeljo poročali o najmanj 142 napadih ruskih sil, ki naj bi jih bili večinoma odbili. 

Na fronti so ruske enote v zadnjih dneh zavzele več manjših vasi. Na ruskih vojaških blogih so pisali o propadanju ukrajinske fronte na jugu regije Doneck. Vendar je informacije, ki sta jih posredovali obe strani, težko preveriti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta