V eksploziji v bolgarski tovarni orožja najmanj trije mrtvi

STA, A.L.
04.10.2022 16:29

V eksploziji v tovarni orožja v bolgarskem mestu Kazanlak so danes umrli najmanj trije ljudje, ena ženska pa je huje poškodovana, poročajo bolgarski mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Preiskava dogodka je v teku, vzrok eksplozije pa za zdaj ni znan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po močni eksploziji v tovarni Arsenal v Kazanlaku je bil po poročanju bolgarskega državnega radia za kratek čas viden temen oblak dima.

Poročilo o dogodku je regionalni urad za požarno varnost in izredne razmere v Stari Zagori prejel ob 11.07, je za bolgarsko tiskovno agencijo BTA povedal tiskovni predstavnik urada Mihail Mihov. Dodal je, da so na območje nesreče nemudoma poslali dve gasilski vozili in uslužbence gasilske službe.

"Obstajajo žrtve. Najverjetneje so umrli trije ljudje," pa je za BTA povedal izvršni direktor tovarne Nikolaj Ibušev in dodal, da skupno število poškodovanih za zdaj še ni znano.

Prav tako zaenkrat ni znan vzrok za eksplozijo. V bolgarskih tovarnah orožja in skladiščih streliva se nesreče, ki neredko vključujejo smrtne žrtve, sicer dogajajo razmeroma pogosto, še navaja dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta