V hrvaški Istri 11 novih okužb s koronavirusom, Hrvati obenem sproščajo nekatere ukrepe

K. Š., A.L., STA
23.07.2020 11:45

Od srede so na območju istrske županije zabeležili 11 novih okužb s koronavirusom, umrla pa je 95-letnica, ki je imela več kroničnih bolezni, je sporočil štab civilne zaščite istrske županije. Obenem na Hrvaškem sproščajo ukrepe - odslej bo dovoljeno organizirati glasbene prireditve na prostem do 1000, v zaprtih prostorih pa do 500 obiskovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Po poročanju hrvaških medijev naj bi nove primere okužb potrdili v Umagu, Labinu, Poreču in Rovinju. Vodja istrskega štaba civilne zaščite Dino Kozlevac je na novinarski konferenci v Pulju pojasnil, da so tri novookužene osebe kontakti prej okuženih, štirje primeri so uvoženi, za štiri pa še iščejo vir okužbe. V hrvaški Istri sta v samoizolaciji 302 osebi, je dodal.
Sicer pa je glede na dosedanja poročila županijskih štabov civilne zaščite v zadnjih 24 urah na Hrvaškem znova največ okuženih v vukovarsko-sremski županiji, v kateri so zabeležili 27 primerov. Drugod po Slavoniji je bilo še 14 novookuženih. Ko gre za obalne županije, so o enem novem primeru zaenkrat poročali iz zadrske županije. Skupno so v zadnjih 24 urah na Hrvaškem potrdili več kot 80 okužb. Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta