V ruskih napadih na Ukrajino več mrtvih in ranjenih

STA, A.L.
29.05.2024 11:33

Ukrajina je danes poročala o novih ruskih napadih v več regijah po državi, v katerih je bilo ubitih šest ljudi, več kot deset je ranjenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Število žrtev sobotnega ruskega napada na trgovino v Harkovu je medtem naraslo na 19, je sporočilo ukrajinsko tožilstvo.

V raketnem napadu na severovzhodno regijo Sumi ob meji z Rusijo sta bili danes ubiti dve osebi, tri pa ranjene, so sporočile tamkajšnje oblasti na družbenih omrežjih.

Vadim Filaškin, guverner regije Doneck na vzhodu Ukrajine, katere večji del zasedajo ruske sile, je dejal, da so bili v ločenih napadih na mesti Toreck in Selidove blizu frontne črte v torek ubiti trije ljudje, najmanj 12 pa ranjenih.

V južni regiji Herson, ki si jo je Rusija leta 2022 nezakonito priključila, pa so ruske sile obstreljevale stanovanjske stavbe in infrastrukturne objekte. Po besedah guvernerja Oleksandra Prokudina je umrla ena oseba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruske sile so minuli konec tedna izvedle enega najbolj krvavih napadov v zadnjih tednih na severovzhodno regijo Harkov ob meji z Rusijo, pri čemer so zadele trgovino s strojno opremo v istoimenskem mestu.

Kot je danes sporočilo ukrajinsko tožilstvo, je število žrtev napada naraslo na 19, potem ko je za posledicami hudih opeklin umrl uslužbenec trgovine. V napadu je bilo ranjenih najmanj 40 ljudi.

Rusija je po lastnih navedbah trgovino z orodjem v soboto napadla, ker naj bi Ukrajina tam skrivala orožje. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napad obsodil kot zlobno dejanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta