V Združenih arabskih emiratih prvi na svetu z enim odmerkom cepili vse prebivalce. Kdo je na drugem in tretjem mestu?

STA, Va
30.11.2021 16:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Združeni arabski emirati (ZAE) so sporočili, da so postali prva država na svetu, kjer so vsi prebivalci prejeli vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19.

Dva odmerka cepiva je po podatkih nacionalnega urada za krizno upravljanje (NCEMA) prejelo okoli 90 odstotkov prebivalstva ZAE. Država je s tem postala vodilna v svetu tudi po polni precepljenosti, kažejo podatki ameriške univerze Johnsa Hopkinsa.

Država je približno 10 milijonom prebivalcev skupaj zagotovila skoraj 22 milijonov odmerkov cepiva, je v ponedeljek tvitnila NCEMA. V ZAE so na voljo tudi že poživitveni odmerki. V državi imajo trenutno manj kot 100 novih okužb na dan. Prejšnji teden sta po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa in NCEMA za posledicami covida-19 umrli dve osebi.

Večino prebivalcev Združenih arabskih emiratov predstavljajo delavci migranti iz azijskih držav, kot so Indija, Bangladeš in Pakistan. 

Pod podatkih univerze Johnsa Hopkins ZAE po precepljenosti sledita Singapur s skoraj 88 odstotki in Portugalska z okoli 87 odstotki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta