(VIDEO) Amazonovi dostavi z brezpilotnimi letali zelena luč ameriškega regulatorja FAA

Gr.G.
01.09.2020 10:50

Pri spletnem trgovcu so sporočili, da so jih temeljito preizkusili, posredovati pa so morali tudi podrobne informacije v dokaz, da so njihove operacije leteče dostave varne. Gotovo pa bo trajalo še več let, preden bo dostava naročenega blaga po zraku postala nekaj vsakdanjega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvo generacijo drona PrimeAir je Amazon predstavil že leta 2013, ko je pričel razvijati zamisel o dostavi naročil kupcem po zraku. 
Reuters

Družba Amazon je dobila zeleno luč Ameriške zvezne uprave za letalstvo (FAA), da lahko prične izvajati dostavo z brezpilotnimi letali. Gre za pomemben mejnik pri vzpostavitvi projekta Prime Air, s katerim namerava spletni trgovec naročila do končnega kupca prepeljati s pomočjo dronov.
Pridobljeni certifikat Amazonu dovoljuje, da dostavo majhnih paketov izvajajo tudi izvedn vidnega dosega brezpilotnikov. To pomeni, da operater drone ne rabi imeti v vidnem polju. David Carbon, podpredsednik programa Prime Air je dejal: "Certifikat je pomemben korak v smeri delovanja Prime Air in potrjuje zaupanje FAA v Amazonove procedure za avtonomno dostavo blaga s pomočjo dronov kupcem širom sveta. Še naprej bomo razvijali in izpopolnjevali našo tehnologijo z namenom popolne integracije dostavnih dronov v zračni promet." Amazon se bo povezal tudi z drugimi regulatorji po svetu, njihova vizija pa je dostaviti naročilo v roku 30 minut. Kjerkoli se kupec nahaja. 
Pred dobrim letom dni je Amazon predstavil novi brezpilotnik, s katerim bodo izvajali dostavo po zraku. 
{twitter}https://twitter.com/jeffawilke/status/1136320394380492800{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta