(VIDEO) Nespodobnost in korupcija? Kolinda Grabar Kitarović prepevala zagrebškemu županu

25.11.2019 11:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolinda Grabar Kitarović in Andrej Plenković 
Reuters

Tudi da bi morala odstopiti oziroma izstopiti iz nove predsedniške tekme, letijo na Hrvaškem kritike na predsednico države Kolindo Grabar Kitarović, potem ko je očitno volilno kampanjo pred prvim krogom volitev konec decembra ta vikend, ko so se kandidati spustili v zbiranje podpisov za kandidaturo, začela na velikem praznovanju rojstnega dneva zagrebškega župana Milana Bandića. Tistega večnega prvega moža Zagreba, ki je še vedno pod tožilsko preiskavo zaradi domnevnih korupcijskih kaznivih dejanj. Zgrožena se je oglasila med drugim predsedniška kandidatka Dalija Orešković, nekdanja šefica odbora za preprečevanje navzkrižja interesov, sicer pa snaha še enega znanega Hrvata Slavena Letice. "Ali je bila ta degradirajoča torta plačana z denarjem davkoplačevalcev, imela je uradne insignije Republike Hrvaške?" je vprašala med drugim. Pa: "Ali Kolinda Grabar Kitarović politično ščiti enega najbolj korumpiranih politikov, sodeč po številu in teži kazenskih postopkov proti njemu?"    
Hrvaška predsednica je Bandiću prinesla torto, na kateri se sveti podoba obeh, slavljenca in njena, imela je govor ... Predvsem pa je spet prepevala, ne prvič. Običajno jo zanese, ko vneto navija na tekmah hrvaške nogometne reprezentance. Zdaj pa je Vse najboljše ... zapela Bandiću. Seveda niso manjkale aluzije na Happy Birthday Mr. President Marilyn Monroe pozneje v atentatu ubitemu ameriškemu predsedniku Johnu F. Kennedyju.
{embed_youtube}https://youtu.be/mmvYm4bd1PE{/embed_youtube}
Kolinda Grabar Kitarović se brani: "Napadajo me, ko se se veselim uspehov hrvaške reprezentance, napadajo me, ko zapojem, in vse to lahko prenesem, samo Hrvaško in moj narod mi pustite pri miru. In jasno povem: spet bom zapela s svojim narodom in nimam se namena nikomur opravičevati zaradi tega." Po vikendu se je oglasila še enkrat: "Gospod Bandić me je politično podprl. Ne vidim, zakaj je problem čestitati nekomu za rojstni dan. Tega res ne razumem." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta