(VIDEO) Ognjena krogla razsvetlila nočno nebo nad Škotsko in Severno Irsko

Gr.G.
15.09.2022 10:49

Številni prebivalci Škotske in Severne Irske so ponoči v objektive svojih mobilnikov, fotoaparatov in nadzornih kamer ujeli ognjeno kroglo na nebu, za katero domnevajo, da je bila meteorit.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nočno nebo nad Škotsko in Severno Irsko je včeraj okoli 21. ure preletel domnevni meteorit, pišejo tuji mediji po tem, ko so družbena omrežja preplavile fotografije in videoposnetki številnih prebivalcev, ki so na nebu opazili ognjeno kroglo. Meteorološka služba Velike Britanije je kmalu po dogodku tvitnila, da so prejeli že 35 prijav, pozneje so številko popravili navzgor in poročajo o preko 200 očividcih tega astronomskega pojava.

Meteorit so ujele tudi nadzorne kamere. Stevie Doyle je na svojem Twitter profilu objavil posnetek, na katerem je nekaj gorečega, kar se na nebu premika proti zahodu. Angleški Daily Record poroča, da so pojav opazili prebivalci Glasgowa, Edinburgha ter mest Ayrshire, Lanarkshire in Renfrewshire.

Očividci so astronomski pojav opisali kot neverjeten in osupljiv, Alan McGowan iz kraja Dunblane je za DailyMail povedal, da se je ravno peljal v avtomobilu s svojim očetom, ko sta videla gorečo kroglo zelenkaste barve z oranžnim repom. Veliko ljudi je poročalo, da je bil prelet tako nizek, da so lahko goreči objekt slišali, predvsem trenutku, ko je meteorit vstopil v atmosfero in prebil zvočni zid, je sledil močan pok.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta