(VIDEO) Poglejte močno sporočilo temnopolte Američanke, ki je nagovorila plenilce: Služite na račun naših bolečin

M.R.
04.06.2020 22:32

V nemirih, ki so preplavili ZDA in, ki so prerasli v nasilje iz sicer mirnih protestov zaradi uboja temnopoltega Georgrea Floyda, je mogoče videti, da je med tistimi, ki zažigajo in sodelujejo v spopadih s policijo in belopoltimi, celo več belopoltih Američanov kot pa temnopoltih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Glede na trditve predsednika Donalda Trumpa in številnih županov, guvernerjev in policijskih predstavnikov gre za anarhiste, levičarske radikalce iz gibanja Antifa, v nekaterih primerih morda celo za desničarske skrajneže, ki si želijo eskalacijo kaosa, morda celo medrasno vojno. 
Iz New Yorka pa prihaja videoposnetek z močnim sporočilom. 22-letna Desiree Barnes je verbalno obračunala z roparji, ki so vdirali v trgovine pod njenim stanovanjem v četrti East Village newyorškega Manhattana. 
"To so je... ljudje, ki živijo v svojih stanovanjih. Vi pa ste ravnokar ustvarili je... kaos. Ustavili ste avtobusne linije. So ljudje, ki živijo v tej soseski in morajo z avtobusom na delo nazaj v središče mesta! Vi pa ste tukaj in ustvarjate dobiček z našo bolečino!" je sporočila ljudem okoli sebe, večinoma belopoltim in azijatom.
{embed_youtube}https://youtu.be/8e1ld1uGpXA{/embed_youtube} 
"Če že jeb... protestirate, vsi vi, razmislite o tem, kako je biti temnopolta ženska v svoji jeb... soseski, ki živi z ljudmi v javnih stanovanjih in morajo zdaj hoditi po jeb.... sranju, ki pakirajo vaša živila v vrečke, ki dostavljajo vašo hrano, ki vas ščitijo, ki hodijo v mesto v jeb... bolnišnico, da služijo skupnosti. Zato, dokler se tukaj zunaj, bodite jeb... odgovorni," je nadaljevala. 
"Lahko protestirate kolikor hočete, vendar pa sranje, ki sem ga videla tu ... vem, da so tu ljudje, brezdomci, ki so odvisni od teh objektov, da si napolnijo mobilne telefone. Vi pa mislite, da je v redu uničevati soseko. Tu ne vidite korporacij, v tej soseski živijo ljudje," je dodala brez izbiranja besed. 
Njene besede so bile posnete v nedeljo zvečer, videoposnetek, pa je zelo hitro postal viralen. K sreči so se v tem času protesti do neke mere v New Yorku umirili, saj je župan Bill de Blasio uvedel policijsko uro. Za razliko od nekaterih drugih guvernerjev in županov pa je zavrnil Trumpov poziv, da se na ulica pošlje nacionalno gardo, pri tem pa je zatrdil, da je newyorška policija najbolj sposobna za umirjanje položaja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta