(VIDEO) Pri Biogradu zgorela jahta, na kateri je bil bivši avstrijski politik, potnikom in posadki na pomoč tudi Slovenci

28.06.2021 15:38
V nedeljo dopoldne je v bližini Biograda na Hrvaškem, približno sto metrov od obale, začelo goreti na jahti, ki jo je najelo sedem avstrijskih državljanov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Heinz-Christian Strache (levo) in Sebastian Kurz po parlamentarnih volitvah v Avstriji 2017. 
EPA

Eden od njih je bil bivši avstrijski politik, celo podkancler Heinz-Christian Strache, ki ga je spomladi 2019 iz politike odnesla afera Ibiza: v javnosti se je takrat pojavil video iz 2017., na katerem domnevno opiti Strache prav tako domnevni nečakinji ruskega oligarha obljublja vladne posle v zameno za pomoč pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami, po katerih so avstrijski svobodnjaki vstopili v vladno koalicijo z ljudsko stranko. 

Hrvaški Dnevnik.hr navaja tudi Strachejeve besede Rusinji takrat na račun jugovzhodne Evrope, češ da naj tam ne investirajo. Zaničevalno naj bi bil govoril tudi o Hrvaški.

"S svojimi otroki in še z dvema družinama sem bil povabljen na jahto na Hrvaško. Okoli 9.45 se je zgodila drama. Iz strojnice se je, 15 minut preden bi prišli v pristanišče v Biogradu, dvigal črn dim," je Strache stresni dogodek opisal na facebooku. 

Kapitan in posadka so začeli takoj gasiti, je povedal, prebudili so otroke in poklicali gasilce, a naj bi se bili odzvali šele po dveh urah, ko ni bilo več mogoče ničesar rešiti.  

K sreči, je dodal, so se mimo pripeljali Slovenci ter trojica Avstrijcev, tako da so se posadka in potniki z goreče jahte rešili. Nato je jahto, ki so jo najeli Avstrijci, ogenj popolnoma zajel in plovilo je eksplodiralo.   

Strache zapis na facebooku zaključi s hvaležnostjo, da se jim ni nič zgodilo, po zaslugi turistov, ki so jim priskočili na pomoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta