(VIDEO) Stotnik Tom, ki je s hojo po dvorišču za zdravstvene delavce zbral milijone funtov, umrl zaradi covida-19

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
02.02.2021 17:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podvig, po katerem ga je poznala cela Velika Britanija in ves svet.
EPA

Britanski vojni veteran, stoletni Tom Moore, ki ga številni poznajo kot stotnika Toma, je izgubil zadnjo bitko. Pred dnevi je zbolel za covidom-19 in se od nedelje zdravil v bolnišnici, v torek pa je umrl. Zaradi zdravil, ki jih je prejemal za zdravljenje pljučnice, ki ga je mučila zadnjih nekaj tednov, ni bil cepljen proti koronavirusu.

Moore je srca Britancev osvojil lani, ko je z dobrodelno hojo v času pandemije zbral okoli 33 milijonov funtov (37,5 milijona evrov) za pomoč britanskim zdravstvenim delavcem. Moore, ki je med drugo svetovno vojno služil v Indiji, je denar zbral tako, da je s pomočjo hojice s kolesi prehodil sto dolžin svojega 25 metrov dolgega vrta do stotega rojstnega dneva 30. aprila. Zatem je z Michaelom Ballom posnel različico znane skladbe You'll Never Walk Alone, ki velja za himno navijačev nogometnega kluba Liverpool, s katero je osvojil vrhove britanskih glasbenih lestvic. O svojem podvigu je napisal knjigo z naslovom Jutri bo dober dan. Kraljica Elizabeta II. mu je julija lani podelila viteški naziv.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta