(VIDEO) Vladni piar o slovenski smreki v Vatikanu: "To drevo je eno najlepših, kar smo jih dobili. Zelo ravno, popolnoma zdravo, vse veje so cele."

02.12.2020 22:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Potem ko je novico, da v Vatikanu, na Trgu sv. Petra, že stoji letošnje božično drevo, 30 metrov visoka smreka iz Slovenije, iz kočevskih gozdov, pospremilo nekaj začudenja in ironičnih opazk, češ da je po fotografijah sodeč malo oskubljena in kaj da smo torej v imenu države poslali v Vatikan, se je na twitterju zdaj oglasil urad vlade za komuniciranje. V filmčku, ki so ga objavili, Augusto Minossi iz Vatikanskih vrtov, že tri desetletja, tako ga predstavijo, zadolžen za postavitev božične smreke na Trgu sv. Petra, o slovenskem drevesu za božič 2020 pove: "To drevo je eno najlepših, kar smo jih dobili. Zelo ravno, popolnoma zdravo, vse veje so cele." Za njim se v filmčku vrtijo posnetki postavljanja kočevske smreke na trg pred Petrovo baziliko. 

75 let stara in sedem ton težka smreka bo v prazničnih lučkah zasvetila 11. decembra in na Trgu sv. Petra ostala do 10. januarja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta