Z zviševanjem ocene Milanovićevemu sinu po posredovanju predsednikove soproge se ukvarja policija

STA, Va
26.08.2022 15:45

Afera Daj pet se je začela, potem ko je v javnost prišlo, da je žena hrvaškega predsednika Sanja Musić Milanović ob koncu šolskega leta pisala ravnateljici gimnazije in opozorila na domnevne nepravilnosti pri pouku matematike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaški predsedniški par. 
EPA

Policija je po nalogu hrvaškega urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) začela preiskavo zaradi zviševanja zaključne ocene iz matematike sinu hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, je objavil časnik Jutarnji list. Uvedbo preiskave so za Jutarnji list potrdili na ministrstvu za notranje zadeve.

Ravnateljica klasične gimnazije v Zagrebu Zdravka Martinić Jerčić je učiteljici matematike izrekla opomin pred odpovedjo, potem ko je javno izjavila, da je ocene zvišala pod pritiskom ravnateljice. Oceno je po že končanem šolskem letu zvišala skupno sedmim učencem.

Po informacijah neodvisnega sindikata zaposlenih v srednjih šolah je učiteljica opomin dobila zaradi več nepravilnosti. Med njimi je naknadno vpisovanje ocen v elektronski dnevnik, kot tudi dejstvo, da ni javno objavila terminov sprejema staršev ter je učence predčasno spuščala z učnih ur.

Afera, ki so jo hrvaški mediji poimenovali Daj pet, se je začela, potem ko so v javnost prišle informacije, da je žena hrvaškega predsednika Sanja Musić Milanović ob koncu letošnjega šolskega leta pisala ravnateljici gimnazije in opozorila na domnevne nepravilnosti pri pouku matematike. Poudarila je, češ da ne zahteva dviga zaključne ocene iz matematike s štiri na pet, a so na šoli to vseeno storili, čeprav se je šolsko leto že končalo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta