Zakaj se je prijeti član kokainske mafije slikal s Plenkovićem in kje so zdaj te fotografije?

09.03.2021 16:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
EPA

Odkritje po prvih podatkih 100, potrjenih pa 73 kilogramov kokaina v tovoru banan iz Ekvadorja v pristanišču Ploče blizu Dubrovnika odpira nove in nove politične povezave.

Najprej so sporočili, da firma nekdanje županje in ustanoviteljice stranke Most Katarine Ujdur, omenjana v opisih delovanja razbite kriminalne združbe, ki je imela načrt pretihotapljeno drugo spraviti naprej v Italijo, a tudi na hrvaški črni trg, naj ne bi imela nič s tem kaznivim dejanjem. Danes pa je zgodba dobila nova ozadja, ki niso reklama za vladajoči HDZ hrvaškega premierja Andreja Plenkovića.

Med osumljenimi v narkoškandalu, kakor so zadevo že oklicali hrvaški mediji, je tudi Anđelko Oršulić. Kdo je ta lastnik kriminalne kartoteke? Dvakrat je bil na listi mestnega odbora HDZ v Pločah za županske in občinske volitve. HadezejevciPločah pravijo, da kot neodvisni in nestrankarski kandidat.

Da nikoli ni bil član stranke, so pojasnili v lokalnem odboru HDZ. Po drugi strani pa mediji poročajo, da se je bil Oršulić pred volitvami leta 2017 veselo fotografiral s premierjem Plenkovićem, fotografije pa da so zdaj, ko je izbruhnilo veliko tihotapljenje kokaina, izginile s facebooka.   

Oršulić je, kot še dva osumljena, od tega vikenda v priporu. Dubrovniška policija jih je prijela, ko so "pretovarjali" kokain iz kontejnerja v lasti firme bivše županje Ujdurjeve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta