Zakrknjena zločinca: Ruska vojaka v Ukrajini ubila in iznakazila pet civilistov. Eden je že prej sedel zaradi uboja

Va
26.04.2024 14:38

Zločine sta priznala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pridržana Aleksander Osipov in Aleksandar Kajgorodcev sta osumljena petih ubojev prebivalcev v okupirani ukrajinski regiji Herson. Zločine v vaseh Podo-Kalinovka in Abrikosovka sta domnevna pripadnika 144. motorizirane brigade priznala, je objavil ruski portal Ura.ru, povzel pa hrvaški Index.

Med žrtvami, nekatere so iznakažene, sta dva policista in načelnica proruske občine. Na truplu pokojne so bile sledi strelnega orožja in tudi eksplozivne naprave. Kmalu zatem so v gozdu našli še dve zažgani in iznakaženi trupli, žensko in moško.    

Zločini naj bi bili storjeni v alkoholiziranem stanju, je objavil ruski Kommersant. Aleksander Kajgorodcev iz Novosibirska v Rusiji je enkrat že bil obsojen za uboj. Med prestajanjem zaporne kazni so ga obsodili še zaradi sodelovanja v trgovini z drogo. V navzkriž z zakonom je prišel tudi, potem ko je bil leta 2020 odpuščen iz zapora. Sodišče je takrat navajalo, da obsojeni izhaja iz "normalne" družine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta