Zaradi koronavriusa na Kitajskem že 26 žrtev, zapirajo tudi Disneyland v Šanghaju

M.R.
24.01.2020 08:58

Zaradi hitrega širjenja novega nevarnega korona virusa, ki je izbruhnil v Aziji, zaznali pa so ga tudi že v ZDA, bodo v Šanghaju jutri začasno zaprli tamkajšnji Disneyland.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vietnamski zdravniki govorijo z moškim, ki je okužen z nevarnim koronavirusom.
EPA

Na Kitajskem je namreč potrjenih že 830 primerov okužb z nevarnim virusom, zaradi katerega je doslej umrlo 26 oseb, najmlajša žrtev pa je bil 36-letni moški. Zaradi povišane telesne temperature so ga hospitalizirali že 9. januarja, umrl je včeraj, poroča BBC. 
Kitajci so zaradi virusa izolirali že deset mest, odpovedali pa so tudi več pomembnih prireditev, povezanih s praznovanjem kitajskega novega leta. V leto podgane bodo Kitajci vstopili nocoj. Številna mesta so zaradi nevarnosti širjenja virusa tudi ukinila javni potniški promet. 
V Pekingu je zaprto Prepovedano mesto, prav tako v prestolnici ne bo tradicionalnih tempeljskih praznovanj. V Hongkongu so odpovedali mednarodni karneval in tudi vsakoletni turnir, ki ga prirejajo ob vstopu v novo leto. Tudi v Macau ne bo javnih prazničnih prireditev.

Potnik na vlaku v Šanghaju.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta