Zelenski o izjavah bivšega nemškega kanclerja Schröderja: To je odvratno ...

Va
04.08.2022 15:57

V novem videonagovoru je ukrajinski predsednik komentiral izjave bivšega proruskega nemškega politika, češ da se želi Rusija pogajati o izhodu iz vojne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volodimir Zelenski
Reuters

Obnašanje Gerharda Schröderja je odvratno, se je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odzval na izjave bivšega proruskega nemškega kanclerja po njegovem obisku v Moskvi, češ da se želi Rusija pogajati o izhodu iz vojne.

Schröder je nemškim medijem obenem izjavil, da ni razloga, da bi se opravičil, ker prijateljuje z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Po Schröderjevih besedah bi dodatna pogajanja za končanje vojne v Ukrajini morali voditi Nemčija in Francija, Zahod pa da bi moral pokazati več razumevanja za "realne strahove Rusije, ki se boji pritiska neprijateljskih držav".

"Preprosto odvratno je, kako bivši voditelji velikih držav in evropskih vrednot podpirajo Rusijo, ki vodi vojno proti tem istim vrednotam," je v nočnem videonagovoru poudaril Zelenski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta