Župan Beograda po hudem neurju: Ne pričakujte, da bomo lovili dež, medtem ko pada

STA, Va
06.07.2022 14:15

Bog ima v rokah, kaj bo poslal na mesto, na to ne morejo vplivati, je Aleksandar Šapić komentiral torkovo rekordno količino padavin. Naslednja huda ura je napovedana za petek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Župan Beograda Aleksandar Šapić je o hudem torkovem neurju v srbski prestolnici danes dejal, da takšna količina dežja v tako kratkem času na Srbijo ni padla niti med poplavami leta 2014. O odzivnosti mestnih služb je za srbsko televizijo Nova dejal, da je "sedaj najmanj pomembno, kdo je kriv", in da "na Boga ne moremo vplivati".

Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, je župan prebivalce pozval, naj bodo v primeru slabšega vremena obzirnejši in naj počakajo, da neurje mine. Župan je tudi napovedal, da se ponovno poslabšanje vremena lahko pričakuje v petek in da mestne službe delajo vse za to, da bi bile ob naslednjih podobnih razmerah bolje pripravljene. "Če smo pošteni, je veliko vprašanje, ali smo lahko bolje pripravljeni. Naj se ne pričakuje, da bomo lovili dež, medtem ko pada," je izjavil na novinarski konferenci.

Po Šapićevih besedah je bilo zaradi neurja evakuiranih deset ljudi, nekateri naj bi bili tudi lažje poškodovani. "Povprečje padavin v juliju je bilo do sedaj 30 litrov na kvadratni meter, včeraj pa jih je v nekaj urah padlo povprečno 50 litrov. Če bi neurje trajalo celo noč, bi se ponovile poplave iz leta 2014," je ocenil Šapić in dodal, da so po ujmi odkrili "nove nevralgične točke" v mestu, za katere se prej ni vedelo, da obstajajo. V prihodnje jih bodo opremili z opozorilnimi znaki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta