(FOTO) Božična okrasitev: Eni za ekstreme, drugi za domačnost

Denis Živčec Denis Živčec
08.12.2019 02:49

Američani in Filipinci prisegajo na kilometre lučk, ki se vidijo iz vesolja, vaš božič pa je lahko tudi bolj intimen, pristen. Prinašamo nekaj navdiha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ste že zavihali rokave? Vemo, zaradi ponudbe v trgovinah se zdi, kot da smo božič že zamudili, a prav veliko oklevati z okraševanjem ne gre več. Sezona vnašanja prazničnega duha med domače štiri stene je te dni v polnem teku in vsak navdih pride prav, zlasti če se priprav na praznike nočemo lotiti tik pred svetim večerom in si tako prihranimo nekaj živcev. Kje najti navdih? Povsod je.

Profimedia
Profimedia

Venček, voščilnice, cimet, klinčki

Najprej najpomembnejše: karkoli že v teh dneh počnete, poskusite ob tem uživati in se ne obremenjevati z okusom drugih. Začnite tam, kjer se dom začne. Pri vhodu. Obesite na vrata venček, ki ga lahko naredite tudi sami. Spletite in zlepite nekaj suhih vejic, smrekovih vejic, jabolk, pomaranč, bele omele, lovorja, skoraj ne morete zgrešiti. Uporabite zlate, srebrne ali bakrene elemente.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

In še pisane lizike

Če imate doma kakšne stare božične okraske, s katerimi ne veste kaj početi, jih lahko zložite v veliko stekleno posodo in postavite na mizo. Preprosto in učinkovito. Poleg postavite svečko. Če imate pri roki svetleč sprej, lahko pozlatite, posrebrite ali pobelite storže, orehe in celo arašide ter jih nato nanizate na vrvico in ovijete okoli jelke.
Božično drevesce lahko nekoliko predrzno nadomestimo s staro lestvijo, ki jo prislonimo na eno izmed sten. Vsako drugo letev ovijte z dekorativnim trakom in nanjo obesite okraske, lučke in pentlje v enaki barvi kot trak.

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta