(FOTO) Neskončno lepa in neskončno težka: Črna gazela Naomi Campbell jih ima 50

Denis Živčec Denis Živčec
24.05.2020 04:51

Če si živa legenda, ti je marsikaj oproščeno. Tudi to, da svoji pomočnici v glavo vržeš mobilni telefon.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Rekli so, da ji ne bo uspelo. Če pa ji že bo, bo uspeh kratkotrajen in bo kmalu potonila v pozabo. Pa je postala ena najbolj znanih žensk na svetu in ena redkih, ki se lahko predstavi zgolj z imenom, pa vsi vedo, kdo je. Naomi. Campbell. Črna gazela. In letošnji 22. maj je dan, ko je vstopila v klub petdesetletnikov.

​Pot med zvezde ji je odprl Yves Saint Laurent

Neskončno lepa, karizmatična, markantna, muhasta, nepredvidljiva in originalna. Ko si živa legenda, ti je marsikaj odpuščeno. Očitno tudi to, da kdaj pa kdaj komu vržeš telefon v glavo. Njeno osebno premoženje ocenjujejo na okoli 60 milijonov dolarjev, ki jih je nabrala skozi tri desetletja intenzivnega dela v svetu mode. Slednjega je pomagala popeljati v novo tisočletje in v njem porušiti nekaj nenapisanih pravil o tem, kako naj bi bila videti primerna manekenka. Z vsakim letom je bila le še uspešnejša in v središču dogajanja doživljanja vzpone in padce modne industrije, od časa ultra glamuroznih žensk Giannija Versaceja do Valentinove veliko vrnitve klasične elegance, pa do razmaha diskontne mode, ki jo kupiš hkrati s kruhom in mlekom. Naomi je obraz trme, ki je temnopolte ženske pripeljala v bele svetove in posledično odprla vrata vsem, ki se ne prilegajo v škatle, ki so jih za nas pripravili privilegirani drugi.

Profimedia
Profimedia

Častna hči Nelsona Mandele

Naomi Campbell se je večkrat znašla na sodišču zaradi napada na druge. Med drugim je svoji pomočnici v glavo zalučala mobilni telefon, nakopala si je odvisnost od mamil in alkohola. Zelo so jo prizadele smrti njeni dobrih prijateljev, med njimi Giannija Vesacejea in Nelsona Mandele. Pri petdesetih ima še vedno veljavne pogodbe z znamkami Nars, Burberry in Calvin Klein. Napoveduje knjigo in je ena najbolj obleganih uporabnic spletnega družbenega omrežja Instagram. Še pred pandemijo koronavirusa je bila obsedena s čistočo in je po svetu potovala z litri razkužila. Zdravstveno se je, kot kaže, spravila v red. Prvič se je odvisnosti od kokaina in alkohola poskušala rešiti leta 1999. Beli prašek je prvič vdihnila leta 1994 in bil ji je že kar preveč všeč. Do danes ji je celo uspelo prenehati kaditi.

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta