(FOTO) New York: Moda v osamljenih časih

Denis Živčec Denis Živčec
27.09.2020 04:10

Močno je pandemija udarila po letošnjem newyorškem modnem tednu. Sodelovanje je odpovedala večina zvenečih imen, a nekaj navdihujočih kosov smo vendarle videli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadaši Šoji
Profimedia

Svet modnih oblikovalcev Amerike kljub pandemiji covida-19 ni preklical letošnjega tedna mode v New Yorku, ki velja za enega osrednjih dogodkov v globalnem modnem letu. Praznik tako rekoč. A treba se je bilo najti. Kljub varnostnim predpisom, slabemu vzdušju in globalni gospodarski krizi, ki jo zaradi pomanjkanja družabnih dogodkov in padca kupne moči močno čuti tudi tekstilna industrija. Newyorški teden mode se je zgodil kakšno svetlobno leto stran od svoje stare slave, a vendar so ga izvedli po svojih najboljših močeh in poskušali modo ljudem približati tudi v časih, ki kličejo po osamitvi. Potekal je večinoma virtualno ob vseh varnostnih in zdravstvenih ukrepih, udeležbo pa je odpovedalo več znanih modnih imen.

Tadaši Šoji
Profimedia
Sukeina
Profimedia

Teden mode je s predstavitvijo svoje kolekcije za pomlad 2021 odprl Jason Wu, predstavitev, ki si jo običajno ogleda približno 500 obiskovalcev, pa si je ogledalo le 36 gledalcev. Dogodki so namreč omejeni na največ 50 udeležencev, gledalcev na predstavitvah kolekcij skorajda ni bilo, vsi pa so se morali držati pravil socialne distance in upoštevati newyorške omejitve, ki obiskovalcem iz 35 držav ZDA in tujine nalagajo 14-dnevno samoizolacijo.

Reem Acra
Profimedia
Ulla Johnson
Profimedia

Udeležencem so izmerili telesno temperaturo, jih testirali na okužbo s koronavirusom, vsi so morali nositi masko. Številni oblikovalci so se zato še pred začetkom spraševali, ali je vse skupaj sploh vredno nastopa. Sodelovanje na tednu mode so med drugim odpovedala največja imena v svetu mode, kot so Gucci, Michael Kors, Giorgio Armani, Alexander Wang, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Prabal Gurung, Proenza Schouler in Tory Burch. Modni oblikovalec Christian Siriano je na primer imel svojo revijo na prostem v Connecticutu pred svojo hišo.

Jason Wu
Profimedia
Sukeina
Profimedia

Predstavitve kolekcij na modnih pistah so potekale v različnih krajih, prenašali so jih v živo, mnogi manekeni in manekenke so nosili poleg oblačil tudi maske, ki že postajajo poseben modni dodatek. Naslednji newyorški teden mode za jesenske kolekcije bo februarja prihodnje leto, vendar je zelo težko napovedati, kakšno bo pandemično stanje takrat. Poglejmo si nekaj najlepših kosov, ki jih je tako ali drugače predstavil letošnji newyorški jesenski modni teden.

Sukeina
Profimedia
Tadaši Šoji
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta