(FOTO) Tomaž Mihelič predstavil 33, ne še eno knjigo o Caminu: "Molčanje je odlika slabičev"

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
13.06.2024 12:17

Knjiga leta? Prav mogoče. Vsekakor pa predstavitev knjige z najbolj zvezdniško zasedbo. Novinar, humanitarec, glasbenik in iskalec lepega pravi, da je odšel sam, a se vrnil z družino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Okoli mene so sami bogovi in boginje. Vsak je tempelj zase," pravi Tomaž Mihelič, s katerim se je na predstavitvi knjige pogovarjala Miša Molk.
Mediaspeed

Včasih moraš oditi, da se vrneš domov. K sebi. Da spet slišiš svet, sebe, za hip izstopiš iz kaosa in na življenje pogledaš z višje perspektive, poln novega zanosa, nove modrosti. Včasih ne napišeš zgodbe, ampak zgodba napiše tebe. Tomaž Mihelič je vajen poti, nepredvidljivih, razburljivih, tudi hoje po robu. A ta pot je bila drugačna. "Odšel sem sam. Na Camino. A vrnil sem se z družino. Izbrano. 33 je naša hišna številka. Imena stanovalcev na tem naslovu so izmišljena. Skoraj vsa. Doživljaji pač ne. So skupek presunljivih izpovedi, ovitih v rahločutnost dojemanja, in presvetljeni z radostjo življenja. Ta knjiga je pot. In je dom. Je pot domov. Dobrodošli! Le naprej. Ni vam treba sezuvati čevljev," pravi Tomaž Mihelič, novinar, glasbenik, humanitarec, iskalec lepote in še toliko vsega.​ Marlenna. Marlenc za prijatelje.

Prišla sta tudi Dejan Kontrec, generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije, in Nina Osenar Kontrec, ki je napisala knjigo o svojem spopadu s težko boleznijo.
Mediaspeed

V ljubljanskem Centru Rog, v tamkajšnji kavarni Specialka, sta se v sproščenem pogovoru o njegovi novi knjigi pogovarjala z Mišo Molk. V 33 poglavij, kot je sam povedal, je združil 33 zgodb. Osebnih, zabavnih, krutih, bedastih, predvsem pa povezujočih.

Markantni dami. Knjigi sta srečo na poti zaželeli tudi pevska diva Helena Blagne in igralka Urška Vučak.
Mediaspeed

"V dobi, ko smo podvrženi splošnemu kritiziranju in pljuvanju vsepoprek iz čiste hudobije, me nagradijo s takšno gesto dobrote. Ljudje, za katere še pred mesecem nisem vedel, da obstajajo," pravi.

Tudi nasmejana Alenka Godec je domov odnesla svoj izvod 33.
Mediaspeed

"Ne mislim se pretvarjati, da sem ubral najlažjo smer. Niti je ne želim objokovati, saj sem na razpotjih vedno sam izbiral, kam naprej. Ne, ker sem upal na uspeh, temveč zato, ker se nisem bal neuspeha. V svetu objestnega individualizma, ki hladnokrvno mori in nas ščuva, da sovražimo vse, česar ne razumemo, je sprenevedavo govoriti o upanju. Tega so že zdavnaj odplaknile reke krvi. In pohlep. Angažiranost in nepreračunljiva solidarnost sta gorivo strpne družbe. Zanjo se je vredno zavzemati. Molčanje je odlika slabičev," dodaja.

Simpatična dvojica. Nika Zorjan je uživala v družbi čednega igralca Tineta Ugrina.
Mediaspeed

Predstavitev knjige 33 - To ni še ena knjiga o Caminu je pospremilo tudi veliko znanih Slovencev, ki so del Tomaževe poslovne in tudi življenjske poti.

Maja Keuc, ki te dni navdušuje z novim albumom Sončnice, in Tomaž Mihelič.
Mediaspeed
Glasbenika Anže Langus Petrovič in Sašo Avsenik sta v navdihujočem pogovoru o še bolj navdihujoči knjigi opazno uživala.
Mediaspeed
Natasha Naneva in Klemen Bučan. Odtrgala sta se od Kolesa sreče in sedla na vznemirljivo čustveno vožnjo s Tomažem.
Mediaspeed
Jure Košir. Tudi knjigo o njegovi življenjski zgodbi bi bilo zanimivo prebrati.
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta