Heidi Klum: Neprekosljiva kraljica groze

Denis Živčec Denis Živčec
06.11.2022 03:00

Najbolj vročo zabavo za noč čarovnic je po dveh letih premora gostila nemška manekenka Heidi Klum, ki je šokirala s kostumom črva, v katerem je komaj dihala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gostje zabave so pričakovali marsikaj, a črva ne. Heidi si je omislila najbolj klavstrofobični kostum.
Profimedia

Že dolgo ni več dileme, kdo je kraljica noči čarovnic. In svetovna estradna scena je od vznemirjena drhtela v pričakovanju, s kakšno masko nas bo presenetila letos. Heidi Klum, nemška supermanekenka, ki je svojo modno kariero v glavnem zgradila na oni strani luže, je iz halloweena naredila projekt, na katerega se pripravlja več mesecev. Vrag je vzel šalo in pričakovanja so iz leta v leto večja. Tu in tam je, ko se je javnosti zdelo, da se ni potrudila dovolj, tudi razočarala. Recimo takrat, ko je pripeljala le pet sebi podobnih manekenk in trdila, da se je klonirala. Vmes se je zgodila koronska pavza, minuli konec tedna pa je zvezdnica po dveh letih premora znova poskrbela za zabavo za noč čarovnic v New Yorku. Njen kostum je bil, milo rečeno, nepričakovan. Od glave do peta se je namreč našemila v izjemno prepričljivega orjaškega črva. Bilo jo je nemogoče prepoznati, saj je kostum prekrival njeno celotno telo, pokazala je le oči in usta. Bilo je jasno, da je bila za potrebe šokiranja pripravljena kar krepko potrpeti, saj ji je bilo v kostumu neznosno vroče.

Velik ljubitelj noči čarovnic je tudi Heidijin mož Tom Kaulitz, ki se je našemil v enookega ribiča.
Profimedia

Kostum, ki ga ni bilo mogoče kar sleči

"Mislim, da se še nikoli nisem počutila tako klavstrofobično, kot se bom v tem kostumu," je Heidi za revijo People povedala pred mesecem, ko je razkrila, da pripravlja nekaj prav posebnega. Strast do šemljenja je prenesla tudi na svoje družinske člane, saj ji je na zabavi družbo delal mož Tom Kaulitz, ki se je oblekel v ribiča z enim očesom, hči Lumi pa je bila catwoman, ženska mačka, gre za filmski lik, ki ga je v filmu Batman ikonično upodobila Michele Pfeiffer. A črv je ukradel večino pozornosti. "Kostuma ne morem kar sleči ... Zato bom morala res dihati. Ko ga imaš na sebi, ne moreš reči, 'oh, to je lasulja, snemi jo'. Ničesar ne morem sneti. Prilepljeno je," je še dejala pred zabavo. Kasneje je namignila, da je bila pod kostumom črva skoraj gola, saj bi sicer od pregretosti najbrž omedlela.

Heidi že več kot dve desetletji navdušuje s kostumi, za katere je potrebnega ogromno časa. Leta 2013 se je priprav lotila že julija, letos pa je presegla samo sebe. Kostum je nastajal kar dva meseca. "Pripravljam zabavo ob noči čarovnic in s tem ljudem dajem možnost, da se potrudijo in so tako resnično kreativni," je dejala. Priznala je tudi, da o naslednjem kostumu prične razmišljati takoj po tem, ko je zabave konec. Načrti za leto 2023 torej že tlijo.

Lani je povedala, da se je za odpoved zabave odločila, ker se ji je zdelo "brezčutno" gostiti dogodek, medtem ko pandemija koronavirusa še traja. "Ob vsem, kar se trenutno dogaja na svetu, se mi zdi, da je še prezgodaj, da bi se počutila dobro na zabavi," je za TooFab povedala Heidi. "Zato tega letos ne bom zopet naredila. Tako kot lani se mi zdi, da bi bilo to brezčutno od mene. Nočem, da se kdo poškoduje, ker se zabava zaradi mene, zato tega ne želim narediti."

Bila je že boginja, starka, metulj ...

"Klonirala" se je leta 2016. ''Vsi me sprašujejo, kako mi uspeva. Imam štiri otroke, veliko potujem, imam veliko različnih službenih obveznosti, tri televizijske šove na leto ... In včasih si zaželim, da bi se lahko klonirala,'' je pojasnila, kje je dobila nenavadno idejo, ki pa se mnogim ni zdela dovolj izvirna. Leta 2015 se je odločila spremeniti se v "ultimativno utelešenje moških mokrih sanj", Jessico Rabbit iz filma Kdo je potunkal zajca Rogerja. Za transformacijo je potrebovala deset ur. Klumova je svojo spreminjanje v Jessico dobro dokumentirala na instagramu, kjer je objavila kup fotografij in videoposnetkov. K njeni maski so mojstri filmske maske pristopili profesionalno, namestili so ji obraz iz lateksa, s velikanskimi vekami in ustnicami, pripadajočo rdečo lasuljo, velike prsi in močno poudarjeno zadnjico.

Tom Kaulitz in Heidi Klum sta si leta 2016 nadela vesoljsko podobo.
Profimedia
Ena najbolj nepozabnih mask Heidi Klum je bila Jessica Rabbit.
Profimedia

Heidi je potem gostom v klubu odigrala znamenit prizor iz filma, zapela je kot prava Jessica Rabbit. "Najtežje mi je bilo biti pri miru. Zame je najtežje, da moram biti pri miru, posebej, če moraš vstati. Ko so mi delali obraz, sem sedela, ko so name lepili telo, pa sem morala več ur stati, kar je bilo težko," je priznala. Leto prej je bila psihadelično-pisan metulj, pred tem pa tudi stara ženica, gorila, Kleopatra, hindujska boginja in lady Godiva s konjem. 

Leta 2013 je na zabavo prikorakala starka, pod katero se je skrivala Heidi.
Profimedia
Klonirana Heidi leta 2016 ni navdušila.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta