(INTERVJU) Eros Ramazzotti: Moji otroci so moj največji navdih

Damijana Žišt Damijana Žišt
17.11.2019 03:01

V Stožicah bo v soboto, 23. novembra, nastopil italijanski zvezdnik Eros Ramazzotti, ki pravi: "Kakšnega posebnega mota v življenju nimam razen tega, da ne smemo živeti z obžalovanji."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po štirih letih bo znova pel v Ljubljani.
Media group

Piljubljeni italijanski glasbeni zvezdnik Eros Ramazzotti bo na svetovni turneji obiskal tudi Slovenijo. Svoje oboževalce bo v Stožicah razveselil s koncertom v soboto, 23. novembra. Ramazzotti obljublja nepozabno glasbeno doživetje, saj v Ljubljano prihaja z lastno produkcijo. Odlično glasbo spremljajo vrhunska vizualizacija s 3D-efekti, posebna odrska konstrukcija in ozvočenje. Opremo za njegov koncert bodo v Ljubljano pripeljali z desetimi tovornjaki. V Sloveniji je zadnjič gostoval 2015 (še prej pa 2009), obakrat je postregel s spektakularnim koncertom.
Že kot otrok, ki je odraščal v rimskem predmestju Cinecitta, je sanjal o glasbeni karieri. S sedmimi leti je začel igrati kitaro in se kot statist znašel v filmu. Družina ga je vseskozi podpirala, tudi ko se je prijavil na prvi glasbeni festival Voci Nuove di Castrocaro z lastno pesmijo, čemur je sledil podpis pogodbe za snemanje prve plošče.

Media group

Moji otroci so moj ponos

V svoji karieri ste dosegli veliko. Postali ste svetovna senzacija, prodali 50 milijonov albumov, odpeli duete s svetovnimi zvezdami, prejeli ogromno nagrad. Lahko naštejete tri stvari, na katere ste najbolj ponosni?
"Kaj za vas pomeni uspeh? Tri stvari, na katere sem najbolj ponosen, so moji trije otroci. Oni so zame, poleg moje glasbe, najpomembnejši v mojem življenju. Uspeh v življenju pa merimo, če se lahko tako izrazim, po tem, koliko ljubezni smo, torej tudi jaz, prenesti naprej, z življenjem, z glasbo."
Pojete lastne pesmi. Kje najdete navdih? Vam vaši otroci pomagajo, ko ustvarjate glasbo?
"Res je, moji otroci so moj največji navdih, zame so kot motor, ki se nikoli ne ustavi. Vendar navdih za napisano pesem lahko pride kadarkoli, iz nekega trenutka v življenju, ki se je zgodil, iz zgodb, katerih del sem bil sam ali so mi drugi povedali zanje."
Kateri del ustvarjanja pesmi vam je najljubši? Pisanje, snemanje v studiu ali videospota ali petje v živo?
"Ustvarjalni proces je zelo utrujajoč in hkrati zelo poživljajoč. Vsaka stopnja je drugačna in ima dobro in slabo plat, vendar mi je všeč vse. Gre za proces, ki se na koncu zlije v celoto. Ko je pesem odpeta v živo, pred publiko, takrat dobim energijo, da nadaljujem s svojim delom."

Nikoli ne bi mogel nehati

Ali vaša kreativnost raste ali je z leti čedalje težje pisati pesmi?
"V življenju sem res imel trenutke, ko je bila moja kreativnost bolj počasna ali ko sem se težje fokusiral, ampak to so bili zgolj trenutki. Kar počnem, počnem neskončno rad, to sem jaz. Nikoli ne bi mogel nehati."
Sodelovali ste z mnogimi glasbeniki - od Tine Turner, Whitney Houston, Cher, Joa Cockerja, Julia Iglesiasa, Rickyja Martina, Laure Pausini do Luciana Pavarottija. S katerimi ste najbolj uživali v ustvarjanju?
"Vsi izvajalci so odlični profesionalci in bilo mi je v čast delati z njimi. Steve Vai je človek, s katerim sem se neizmerno zabaval v 'dvoboju' iz mojega glasbenega žanra. Bilo je noro."
V Slovenijo, natančneje v Stožice, se vračate po štirih letih. Kako se počutite?
"Zelo sem vesel, da se bom zopet srečal z mojimi slovenskimi oboževalci, ki so me vedno toplo sprejeli na prejšnjih turnejah. To bo ognjevit šov."
Imate življenjski moto ali kakšne spodbudne besede za naše bralce?
"Posebnega mota v življenju nimam, razen tega, da ne smemo živeti z obžalovanji, ampak se moramo truditi vedno gledati v prihodnost z upanjem in samozavestjo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta