(INTERVJU) Herta Kosmina, brez jadrnice in skrivnega računa v davčni oazi

Alenka Penjak
27.08.2023 01:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Herta Kosmina, podjetnica Biostile - portret - -
Herta Kosmina, podjetnica Biostile - portret - -
Leo Caharija
Ni je domače omarice z zdravili, v kateri ne bi bila vsaj vitamin C in magnezij, ampak prehranska dopolnila so postala veliko več kot to. Danes so že podobna koktajlu učinkovin, ustvarjenem, da namensko zaščiti določen del telesa in mu pomaga, da se okrepi. Postajajo alternativa in konkurenca farmacevtskim izdelkom. Kot sta že homeopatija ali uporaba medicinske konoplje in kanabinoida CBD. Če je uradna medicina zaznamovana z dolgimi čakalnimi dobami in peščeno uro, ki odšteva kratko odmerjene minute, so ljudje, kot je Herta Kosmina, prežeti z občutkom, da se nikomur nikamor ne mudi. Je to zgolj prodajna strategija ali iskrena skrb za sočloveka? 

Trg prehranskih dopolnil v EU je tarča kritik, češ da je nadzor nad njim premajhen. Še več, če so lekarne pod lupo stroge zakonodaje in inšpekcij, spletna prodaja omogoča tudi prevare z nekakovostnimi izdelki. Bi izdelki, ki jih prodajate, dobili zeleno luč za prodajo v lekarnah?

"Naši izdelki znamke Biostile so že na prodaj v lekarnah. Strinjam se, da je nadzor nad prehranskimi dodatki premajhen. Nam oziroma našemu podjetju in blagovni znamki bi naredili veliko uslugo, če bi vpeljali boljši nadzor, saj bi imeli manj nelojalne konkurence. Z boljšim nadzorom bi se ugotovilo, da naši izdelki ustrezajo predpisani in zahtevani kakovosti, veliko drugih pa ne."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta