Kaj barva urina pove o našem zdravju?

NR
17.03.2019 05:46

Seč prvi razkrije nosečnost, notranje poškodbe ali kakšno težavo, ki je navzven ni mogoče videti. Pokaže lahko tudi na vnetje sečil ali dehidracijo. Tedaj spremeni barvo, postane temnejši in gostejši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Večina nas ne govori preveč rada o stvareh, kot so urin in drugi iztrebki, toda dejstvo je, da so naši izločki zelo pomembni za naše zdravje. Resda o tem ne govorimo, toda vsi se zavedamo, da za naše zdravje ni dobro, če je teh izločkov bodisi premalo bodisi preveč.
Je nekaj stvari, ki jih pri uriniranju zlahka opazimo vsi. Moški medtem ko stoje urinirajo v pisoar ali straniščno školjko, ženske pa, če pogledajo toaletni papir, s katerim so s spolovila obrisale ostanke urina. Če med uriniranjem občutimo bolečino ali zbadanje, bi morali nedvomno preveriti, kaj izločamo.
Pomembno je vedeti, kaj urin pove o našem zdravstvenem stanju. Izvedenci pravijo, da to najlažje preverimo prav s samopregledovanjem urina. Če nekje v telesu obstaja težava, se to nedvomno pokaže tudi v naših izločkih. Spremembe vonja in barve so najbolj zanesljiv pokazatelj nepravilnega delovanja naših telesnih sistemov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta