Lepotilni popravni izpit

Denis Živčec
03.01.2021 01:10
Novo leto, nove priložnosti. Dajte si zaobljube, ki jih lahko izpolnite. Začnite pri napakah, ki jih vsak dan naredite pri negi in ličenju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Ste vedeli, da med vsakodnevnimi obredi nege in ličenja pogosto delamo napake, ki se jih sploh ne zavedamo? Nasvetov je seveda veliko, a kaj, ko vam ob obilici dela zanje največkrat zmanjka časa. Predstavljamo vam šest najpogostejših napak, zaradi katerih skrb za nego pogosto ni taka, kot ste si zamislili. Pred vami je novih dvanajst mesecev, ko jih lahko odpravite.

Pred pudranjem se popivnajte

Mudi se vam po opravkih, koža pa se sveti. Hitro jo malo napudrate. Toda to ni najboljša pot do lepe polti. Če se boste na hitro napudrali, tvegate, da se bodo pore na vaši koži zamašile z mešanico make-upa in pudra. Rešitev: uporabljajte posebne robčke, namenjene vpijanju odvečne maščobe z nosa, ali masten predel preprosto potrepljajte z vlažnim robčkom in šele nato obnovite sloj pudra.

Barva za lase ima navodila z razlogom

Pogosto menimo, da bodo lasje intenzivneje in trajneje obarvani, če bomo barvo pustili delovati dlje časa. To je povsem narobe. Barva se razvije do maksimuma v predvidenih 20 do 25 minutah. Vsaka nadaljnja izpostavljenost delovanju barve lahko poškoduje lase in jih pretirano izsuši. Intenzivnejšo barvo boste dosegli, če boste uporabili barvo, ki bo za odtenek temnejša od tiste, ki jo uporabljate sicer. Neomejeno lahko pustite delovati samo kano: barva se bo sicer razvila v 20 minutah, toda koristne sestavine iz kane bodo še naprej negovale lase.

Malomarnost po prhanju

Le komu se še ni zgodilo, da je stopil izpod prhe, se na hitro obrisal, odhitel iz kopalnice in se medtem že oblačil? Toda koža je najobčutljivejša prav po prhanju, ker se še ni obnovil tanki hidrolipidni film na njej, ki jo varuje pred izsušitvijo. Zato je pomembno, da jo po prhanju dobro obrišete in namažete z oljem ali mlekom za telo, saj bo le tako lahko obnovila svoj naravni zaščitni sloj.

Vata mora biti povsem čista

Ali ste kdaj pomislili na to, da s kože ne bi sprali mila, ki ste ga nanesli pred tem? Enako bi morali storiti tudi z mlekom za čiščenje obraza. Lahko vas zavedejo svežina in mehkost kože, ki jo dosežemo z mlekom, in prepričanje, da ta preparat kožo neguje. Toda sredstva za odstranjevanje ličil samo razgrajujejo nečistočo, ki se je na obrazu nabrala čez dan, in kože ne negujejo. Zato z dobrim losjonom odstranite tudi vse ostanke sredstva za čiščenje. Obrišite vse, dokler vata ni povsem čista. Če gre za sredstvo, ki ga je treba sprati z obraza, to storite temeljito in nato nanesite hranljivo kremo.

Profimedia

Aceton v laku za nohte

Vaš priljubljeni lak za nohte se je posušil, zato ga ne morete enakomerno nanesti na nohte. Običajno ravnate tako, da v stekleničko vlijete nekaj kapljic za odstranjevanje laka ali acetona, jo pretresete in nato lak nanesete na nohte. Napaka! Laka ne smemo redčiti, saj se tako spremeni njegova sestava in se ne sprime več dobro na nohte. Obstajajo pa izdelki, ki so namenjeni prav redčenju lakov za nohte.

Profimedia

Ni vsaka krema za vsak del obraza

Koža okoli oči je veliko tanjša in občutljivejša kot preostala koža na obrazu. Če jo zvečer namažete s težko nočno kremo, se lahko zjutraj zbudite zabuhli. Kreme, ki odstranjujejo mrtve celice z AHA ali sadnimi kislinami, lahko kožo na tem predelu obraza nadražijo in povzročijo pekoč občutek.

Za kremo, namenjeno predelu okoli oči, torej ni nadomestila, nanašati pa jo moramo previdno in nežno, vedno od notranjega kota očesa proti sencem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta