Marija Šerifović: "Žal mi je, da nisem pela z Oliverjem"

Damijana Žišt Damijana Žišt
13.10.2019 05:03

Eden najbolj prepoznavnih in cenjenih ženskih vokalov z območja Balkana, 34-letna srbska pevka Marija Šerifović, se po dveh letih znova vrača v Ljubljano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S pesmijo Molitva je zmagala na Eurosongu leta 2007 na Finskem.
Bob Strong

Aprila letos je razprodala zagrebško Dvorano Dražena Petrovića, še prej beograjsko Štark Areno in sarajevski stadion Koševo, maja pa je še šestič zapored razprodala beograjski Sava Center. Zato je, kot pravi Marija Šerifović, napočil čas, da napolni ljubljansko halo Tivoli in razveseli oboževalce z nepozabnimi uspešnicami.
Marija že več kot 15 let navdušuje s svojim vokalom ter prepričljivo in močno čustveno interpretacijo. Izdala je pet studijskih albumov ter številne uspešnice; občinstvu je morda najbližja Molitva, s katero je leta 2007 zmagala na Eurosongu na Finskem. Marija je poslušalce prepričala tudi s skladbami Svoja i tvoja, Sama i nervozna, Pametna i luda, Nije ljubav to - s temi in še drugimi hiti se je zavihtela na vrh regionalne pop scene. Lani je razprodala 20 večjih dvoran, koncerta v beograjski Areni ter na sarajevskem stadionu Koševo pa predstavljata krono njenih dosedanjih dosežkov.

Glasbeni talent v družini

Media Group

Oliver, Whitney in Bruno Mars

Marija Šerifović poudari, da spoštuje vse glasbenike, ker se zaveda, kako trdo je treba garati za uspeh. Če pa bi imela priložnost, bi z veseljem sodelovala z nekaterimi zvezdniki. Najbolj žal ji je, da ni imela priložnosti sodelovati z Oliverjem Dragojevićem, ker je ta zanjo eden največjih glasbenih talentov in umetnikov in je, kot pravi, nenadomestljiv. Sicer pa je odraščala in študirala ob vokalih različnih glasbenikov, od katerih sta ji posebno blizu Whitney Houston in Bruno Mars.
Mladi pevci jo pogosto vprašajo za nasvet in Marija Šerifović jim pove, da naj ostanejo sami svoji, naj ne sprejemajo kompromisov in ne zapravljajo svojega talenta za poceni in kratkotrajno priljubljenost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta