Meghan, sila za spremembo

Denis Živčec Denis Živčec
11.08.2019 05:00

Žena princa Harryja se je za en mesec prelevila v urednico najpomembnejše modne revije na svetu, navdušuje pa se tudi nad pisanjem otroških knjig.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Vojvodinja Meghan, žena britanskega princa Harryja, gostuje v elitni septembrski izdaji britanske modne revije Vogue, ki je letos izšla pod sloganom Sile za spremembe. Vojvodinji so dali posebno nalogo. Izbrati je morala 15 žensk, ki jih občuduje, izbrane pa zdaj krasijo naslovnico revije. Izbrala je ženske iz različnih sfer javnega življenja, političarke, estradnice in aktivistke, ki se borijo za sprejemanje različnosti in ozaveščajo o podnebnih spremembah. Še pred izidom najbolj zajetne številke, čeprav septembrski Vogue v glavnem predstavljajo dragi oglasi za kozmetiko in oblačila, je v javnost prišla informacija, da Meghan na seznam ni dala kraljice Elizabete II., pa tudi nobene ženske s področja prosvete ali zdravstva. Kritike na družbenih omrežjih že dežujejo.

Profimedia

​Vojvodinja, ki se bori za strpnost

Uredništvo Voguea je najprej želelo, da bi med ženskami na naslovnici bila tudi Meghan, a je to zavrnila, saj se ji je ideja zdela "preveč pretenciozna". Prazno 16. mesto Meghanine lestvice ima poseben pomen, saj je vojvodinja tako želela povabiti bralke, da postanejo del spremembe. Mnogi kritiki menijo, da gre pri domislici za najbolj radikalno odločitev v zgodovini izhajanja revije, pa tudi za veliko tveganje, saj septembrska izdaja velja za najpomembnejšo v letu.

Reuters
Reuters

Knjige o zapuščenih kužkih

Žena najmlajšega sina pokojne princese Diane in princa Charlesa si je medtem menda že našla novo zaposlitev. Pred tremi meseci se je rodil njen sin Archie; Meghan, ki je 4. avgusta praznovala 38. rojstni dan, se tako počasi vrača v delovno življenje. Karkoli pač to že v plemiškem svetu pomeni. Ustvarjalni duh se v njej vse bolj razplamteva. Zadala si je nov izziv. Rada bi postala pisateljica. Kot piše The Sun, se je odločila posvetiti pisanju otroških knjig. "Meghan je zelo vznemirjena in se zelo veseli svoje novo pisateljske vloge," je časopisu povedal neimenovani vir iz kraljevskih krogov. Šlo naj bi za povsem fiktivne krajše zgodbe. "Obožuje živali, sploh pse, ki jih je rešila iz zavetišča, zato je zelo verjetno, da bodo vključeni v njena dela," pravi poznavalec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta