Mi vsi smo Harry Potter

03.09.2023 03:00

V Hamburgu se je zbralo rekordnih 1758 ljudi, oblečenih v Harryja Potterja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oboževalci Harryja Potterja so se na trgu Rathausmarkt v Hamburgu preoblekli v izmišljenega čarovniškega dečka in podrli svetovni rekord.
Profimedia

Hamburg je bil minulo soboto svetovno središče ljubiteljev knjig o Harryju Potterju. V središču mesta se je zbralo 1758 ljudi, oblečenih v Harryja Potterja, s čimer so podrli svetovni rekord, so sporočili iz založbe Carlsen, ki je organizirala dogodek. Skupno se je dogodka udeležilo 4453 ljubiteljev čarovnika. Do sedaj je bil svetovni rekord 997 oseb, ki so bile hkrati oblečene v čarovniškega vajenca Harryja Potterja. V Hamburgu pa se je minulo soboto zbralo rekordno število ljudi, odetih v črno ogrinjalo, z okroglimi očali in na čelu narisano značilno brazgotino v obliki strele.

Pri nevsakdanji akciji niso sodelovali le otroci in mladi, ampak so bili med zbranimi tudi številni starejši. Z akcijo so pri založbi obeležili 25. obletnico izdaje prvega dela knjig o Harryju Potterju v Nemčiji. Angleško različico knjige avtorice Joanne K. Rowling so sicer izdali poleti 1997, natisnjenih je bilo 500 izvodov knjige v trdi vezavi, večino so dobile javne knjižnice. Prvo izdajo knjige Harry Potter in kamen modrosti so na dražbi konec leta 2021 prodali za 471.000 dolarjev.

Skupno je izšlo osem knjig, ki spremljajo pustolovščine Harryja Potterja in njegovih prijateljev, zadnja knjiga je sicer gledališka igra. Po svetu ima čarovnik več milijonov oboževalcev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta