Modni navdih: Svet je rožnat v rožnati

Denis Živčec Denis Živčec
05.05.2019 05:00

Ni barve, ki bi bolj zaznamovala najbolj sončni del leta 2019. Tisti šerif iz Teksasa, ki se je nekoč odločil z njo kaznovati svoje zapornike, je gotovo navdušen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ni barve, ki bi bolj delila ljudi kot rožnata. Zlasti če gre za pogumnejši odtenek, pink. Ne glede na to, ali jo povezujemo z dekliškimi igralnimi kotički, barbikami ali japonsko muco Hello Kitty, piše se leto 2019 in rožnata je na modni sceni dejstvo. Skoraj ni oblikovalca, ki ne bi v svojo pomladno/poletno kolekcijo vključil nekaj rožnatih kosov, pa naj gre za spodnje perilo, kopalke, spalne srajčke, večerne koktajl obleke ali pa markantne kose, kot so plašči, jakne in torbe. Zvezdnice je rožnata povsem obnorela in zdi se, kot da skozi njo sporočajo, da je svet lepši, če ga ne jemljemo smrtno resno.
Rožnata barva ima pridih elegance, nežnosti in poetične romantike. Tisti, ki se ukvarjajo s sporočilnostjo barv, so prepričani, da njeni temnejši odtenki izražajo hvaležnost, tudi do življenja, če govorimo o rožah, pa so tradicionalen način, kako izraziti zahvalo. Svetlejši odtenki naj bi izpovedovali simpatijo in občudovanje.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta