Probiotiki dejansko koristijo organizmu

NR
14.04.2019 03:07

Z njihovim uživanjem nadomestimo koristne bakterije, ki jih uniči antibiotik, ki nam ga predpiše zdravnik zaradi kakšne okužbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ko jemo zdravila, zraven uživajmo še probiotike.
Profimedia

Probiotiki so žive bakterije in kvasovke, ki so koristne za prebavni sistem in zdravje organizma. V človeškem telesu je veliko bakterij, nekatere so koristne, druge ne. Probiotiki se uvrščajo med koristne bakterije, saj skrbijo za zdravje organizma, predvsem pa za zdravje črevesja in prebavil na splošno. Probiotike lahko zaužijete v obliki prehranskih nadomestkov ali s hrano, kot je denimo jogurt. Zdravniki pogosto priporočajo, da jih jemo, če imamo prebavne težave.
Znanstveniki se v okviru vedno novih raziskav še vedno trudijo razvozlati, kako natančno probiotiki pomagajo organizmu. Toda vsi soglašajo glede tega, da lahko po njihovi zaslugi ostanemo zdravi. Z uživanjem probiotikov denimo nadomestimo koristne bakterije, ki jih uniči antibiotik, ki nam ga zdravnik predpiše zaradi kakšne okužbe. Da telo deluje, kot mora delovati, morajo biti koristne in škodljive bakterije ves čas v ravnovesju in probiotiki pomagajo pri uravnavanju tega ravnovesja.
Med probiotike uvrščamo številne bakterije, ki različno učinkujejo v organizmu. Lactobacili (Lactobacillus) so probiotiki, s katerimi se najpogosteje srečujemo. Te bakterije so v jogurtu in drugih fermentiranih živilih. V glavnem pomagajo pri diareji, dobro denejo tudi ljudem z laktozno intoleranco.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta