(RECEPT) Thit kho

Zora Štok Zora Štok
13.03.2021 04:15
Thit kho - dušena svinjina z jajci - je tradicionalna vietnamska praznična jed, značilna predvsem za jug države. Pripravljajo jo tudi za njihovo lunarno novo leto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

1 kg svinjske potrebuševine

8 trdo kuhanih jajc

1 čajna žlička soli

4 čajne žličke ribje omake

4 čajne žličke sojine omake

2 dl kokosove vode

1 čebula

4 žlice karamela

Meso narežemo na 2 do 3 cm velike kocke. Damo ga v posodo in prilijemo toliko vrele vode, da je pokrito, in kuhamo dve do tri minute, potem meso na cedilki speremo pod tekočo vodo. V posodo nalijemo kokosovo vodo, ribjo in sojino omako ter dodamo sol, potem damo v posodo meso in dolijemo toliko vode, da je meso komaj pokrito. Posodo damo na močan ogenj, in ko vsebina zavre, zmanjšamo ogenj na minimum ter v pokriti posodi kuhamo uro in pol do dve. Vmes jed večkrat premešamo.

Iz štirih žlic sladkorja naredimo karamel in ga po eni uri kuhanja kuhanja dodamo mesu, premešamo in kuhamo naprej. Čez pol ure dodamo mesu še olupljena trdo kuhana jajca in na večje kose narezano čebulo. Ko dodamo jajca in čebulo, jed kuhamo še vsaj pol ure. Če želimo bolj gosto omako, posodo med kuhanjem odkrijemo. Postrežemo s kuhanim rižem, jajca pred tem prerežemo na pol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta