(RECEPT) Torta Metternich

Zora Štok Zora Štok
20.06.2020 03:20

Torta Metternich sodi med najbolj znane torte v dunajskih kavarnah, ustvaril jo je slaščičar Demel, ime pa nosi po princesi Pauline Metternich, ki je umrla leta 1921.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

za testo:
14 dag moke
14 dag masla
14 dag sladkorja
4 rumenjaki
4 dag kakava
14 dag naribanih mandljev
ščepec soli
za kremo:
2,5 dl kave
2,5 dl sladke smetane
5 listov želatine
2 jušni žlici sladkorja
polovice orehov in mleti orehi za okras
Iz sestavin za testo umešamo gladko testo in ga pustimo počivati pol ure. Potem ga razdelimo na tri dele in vsakega posebej pečemo v tortnem modelu s premerom 24 cm. Pečica naj bo ogreta na 175 do 180 stopinj, čas pečenja je 40 do 45 minut. Pečene tortne osnove naj se povsem ohladijo.
Za kremo najprej namočimo želatino, v mrzli vodi naj bo pet do deset minut. Potem jo damo v mlačno kavo, dodamo sladkor in mešamo, dokler se želatina na stopi. Sladko smetano stepemo in jo vmešamo v kavo ter premešamo, da nastane gladka zmes. Tortne podlage premažemo s kremo in jih sestavimo, s kremo premažemo tudi zgornjo plast torte. Okrasimo s polovicami orehovih jedrc in potresemo z mletimi orehi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta