(SAMOGOVOR) Vsega so krive maske

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
03.05.2020 04:10

Z varnostnikom stojim pred trgovino iz oči v oči ali natančneje iz maske v masko. "Jehm mhoj vhoziček desinfhsiram?" se me sliši skozi masko. "Nhe," odvrne on skozi masko, "tham pihše, heri so pohšprihani in heri ne." Pogledam v smer, v katero kaže, nad parkiriščem za nakupovalne vozičke so res trije napisi, dva NEDEZINFICIRANI in eden DEZINFICIRANI. S h-ji tudi v besedah, v katerih jih ni, rečem, da napisov nisem videl. On meni na enak način, da so dovolj dobro vidni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Potem dvajset sekund nič ne rečeva in ne narediva. "Bo mignil?" mi leti skozi glavo, njemu verjetno tudi. Naj mi torej moj kužni voziček poškropi z dezinfekcijskim sredstvom, ki ga ima na stolu ob sebi, mu čez čas le zamomljam, on meni, da naj nedezinficiranega vrnem in vzamem dezinficiranega.
Že besedi nedezinficiran in dezinficiran mi gresta na živce, kaj šele njegova logika. Pod masko kljub temu zadržim prijazen nasmeh, saj gre za izjemno situacijo in fant nima lahkega dela. Je pravzaprav kot vlada. Ob tem, da mora neštetokrat izreči besedi nedezinficirani in dezinficirani, bi moral še dešifrirati tisto, kar mu mi povemo skozi masko. Gotovo je na to delo napoten prek zavoda za zaposlovanje in je preslabo plačan za preveč pooblastil, ki jih ima. Tako ga nisem nadrl v slogu: "Mrhdni žhe, kher hjaz nhebom cheli dhan sthal tu s trihsto prohcentov preplahčano mashko na ustih." V njegovi glavi se je gotovo tudi kaj dogajalo, čeprav nimam dokazov, zase pa lahko povem, da se mi je prav tam posvetilo: "Vsega so krive - maske!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.