(SAMOGOVOR) Za nekoga nas bo zmeraj preveč ali kdaj sem dobila pike

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
10.03.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia
V nadaljevanju preberite:

Nazadnje, še zdaleč pa ne osamljena, je razburila izjava osebne trenerke in influencerke Patricie Pangeršič, ki je sredi prejšnjega meseca gostovala v podkastu Davida Milosavljevića, kjer se je med drugim dotaknila tako imenovanega body positivity gibanja. Med drugim je dejala: "Pike dobim, ko vidim, da se ženski, ki ima 50 kilogramov preveč, ploska, nekomu, ki se pa trudi zase, in ne leti to samo name, to leti na vse punce, ki se trudijo zase, ki migajo, ki trenirajo, ki veliko vložijo v to, da dobro izgledajo - zakaj se pa njim ne more zaploskati? Samo iz fovšije ali kaj?«

Ob njeni izjavi sem "dobila pike". 

Kaj naj torej ženska s preveč kilogrami? Preprosto - neha naj živeti, ker ji kaj drugega ne pripada. Prevečkrat se pozablja, da čeprav debelost lahko spada v zdravstveno ali pa estetsko kategorijo, zagotovo ni moralna kategorija, ali povedano drugače: nisi slab ali manjvreden človek, če si debel. Težko verjamem, da je to sploh treba napisati.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta