Zakaj (se) varamo?

Tina Recek Tina Recek
21.07.2019 04:58

Če sta med partnerjema mraz in lakota, potem se grejeta in jesta drugje, nezvestobo pojasni psihologinja Špela Tušek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Canstockphoto

In srečno sta živela do konca svojih dni ... Kaj pa v realnem življenju? Po statističnih podatkih se loči skoraj vsak tretji poročeni par; med razlogi za razhod je nemalokrat varanje. Ali poleti več varamo, glede na to, da je več gole kože, in če smo bolj nazorni, ko v službi mož z razgaljeno kolegico dela pri skupnem projektu pozno v noč, se morebiti nehote od nekod prikrade priložnost za poletno afero? Ali bolj kot letni čas na skok čez plot danes vplivajo pametni telefoni in družabna omrežja? In zakaj sploh varamo?
Psihologinja in terapevtka Špela Tušek pojasni, da varanje med zakoncema ni toliko odvisno od koledarskih letnih časov kot od "letnih časov med njima". "Če sta med partnerjema mraz in lakota, potem se grejeta in jesta drugje. Malo poenostavljeno rečeno, vendar zelo resnično. Prevara se nikoli ne zgodi kar naenkrat. Prevaro partnerja pridelata sama s svojimi zavestnimi odločitvami. Vsekakor do prevare lažje pride, kadar sta lačna pozornosti, spoštovanja, občudovanja, nežnosti, priznanja, dotika, spolnosti in potrditve - to so potrebe vsakega posameznika. Če si partnerja tega ne znata dati doma, potem bosta to zadovoljevala drugje. Če hodita 'lačna' po svetu, potem sta bolj dovzetna do besed pohvale in občudovanja ter tudi do gole kože."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta