Claudia Schiffer, najbolj dolgočasen supermodel, jih ima 50

Denis Živčec Denis Živčec
29.08.2020 04:16

V srednji šoli ji je bilo nerodno zaradi višine. Druga dekleta so jo postrani gledala tudi zato, ker je prihajala iz ugledne in premožne družine. Bila je očetova punčka. Prav zaradi tega je bila njena mladostna želja, da bi postala odvetnica kot njen oče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kdo so najbolj znane ženske na svetu? Kraljica Elizabeta, Madonna, Angela Merkel, Melania Trump. Pa vojvodinja Meghan in svoj čas princesa Diana. Tisti, rojeni v minulem tisočletju, se bodo zagotovo spomnili še ene. Manekenke, ki je definirala, kako naj bi bil videti supermodel. Le trije Nemci v devetdesetih letih niso potrebovali potnega lista, ko so potovali po svetu, ker so jih vsi poznali: kancler Helmut Kohl, nogometna legenda Franz Beckenbauer in Claudia Schiffer, ki je 25. avgusta praznovala 50. rojstni dan. Da, abrahamovka. A če ne bi poznali datuma njenega rojstva, bi o njenih letih le težko sklepali. Zlato dekle modne scene in eden od razlogov, zakaj imajo ljudje blondinke tako radi.
Celo nemški modni magazini, ki sicer nadvse kritično spremljajo življenje vrhunskih manekenk, so ji vselej bili zelo naklonjeni. Redno hvalijo njen vrhunski in brezčasno mladostni videz. Naslovi kot Presneto, še vedno je videti odlično in Leta ji ne morejo do živega modni muzi pokojnega Karla Lagerfelda dobro denejo, je priznala v enem od intervjujev, pa tudi to, da ji ni vseeno, kako je videti v življenjskem obdobju, ko se ljudje veliko ukvarja z gubicami in sivimi lasmi.

V štirih letih najbolje plačana manekenka na svetu

Tabloidi, ki so vselej na preži za sočnimi zgodbami, 1,80 metra visokemu dekletu idealnih mer, modrih oči in svojevrstne, nekoliko hladne karizme niso bili vedno naklonjeni. Opisovali so jo kot dolgočasno, ker počitnice preživlja na Majorki, hodi zgodaj v posteljo, ne pije alkohola in ne kadi, pa anoreksično, ker se v glavnem prehranjuje s sadjem in zelenjavo. Claudia ni oseba, polna grehov, je pa prototip lepote, ki od leta 1987 navdihuje svet. Takrat se je namreč začela njena bleščeča kariera. Lepotica je v modnem svetu potrebovala zgolj štiri leta, da je postala najbolje plačana manekenka na svetu. Mnogi so jo celo primerjali z Brigitte Bardot, lepa Claudia je postala modni in lepotni idol najstnic po vsem svetu.
A ni bilo vedno tako. Ko se v Rheinbergu rojena zvezdnica spominja svoje mladosti, pravi, da se je med svojimi vrstnicami počutila kot grda račka. V srednji šoli ji je bilo nerodno zaradi višine, zato se je skrivala v kot in želela biti neopažena. Druga dekleta so jo postrani gledala tudi zato, ker je prihajala iz ugledne in premožne družine. Bila je očetova punčka, zelo navezana nanj. Prav zaradi tega je bila njena mladostna želja, da bi postala odvetnica kot njen oče. A mladostne sanje so se kmalu razblinile, ko jo je pri 17 letih v nočnem klubu v Düsseldorfu opazil vodja manekenske agencije Metropolitan. Čeravno je na začetku oklevala, je na prigovarjanje prijateljice naposled vendarle pristala in ni trajalo dolgo, ko je imela v žepu pogodbo. Rojena je bila za manekenstvo, a še prej je ubogala očeta in marljivo zaključila šolanje. Odvetnica pa kljub temu ni postala.

Profimedia

​Čudna romanca z iluzionistom

Veliko prahu je v Nemčiji dvignila njena ljubezenska zveza z iluzionistom Davidom Copperfieldom, ki je ena najbolj nepozabnih romanc devetdesetih let. Najbolj znana manekenka na svetu in moški, ki je s svojimi triki bil tako prepričljiv, da smo mu pripisovali nadnaravne sposobnosti. Tabloidi so jima sledili na vsakem koraku, izvedeli pa bore malo. Claudia je bila spet dolgočasna, David pa čudaški. Njuna zveza je trajala šest let, leta 1999 sta se dokončno razšla. Nekateri mediji so celo namigovali, da ljubezni med njima sploh ni bilo, ampak da je David najel Claudio, da bi si tako izboljšal svojo javno podobo. Ta namigovanja je pozneje podpihoval Richard Jeffries, oče Claudijinega naslednjega fanta Tima, ki je dejal, da David in Claudia sploh nista imela spolnih odnosov, kar pa je David zavrnil z besedami, da Jeffries tega res ne more vedeti, saj nikoli ni bil v njuni spalnici. Pravšnja zanjo je bila nato ljubezen s takrat 31-letnim filmskim producentom Matthewem Vaughnom. Z Angležem se je poročila maja leta 2002 in je bojda še danes zelo srečna. Popolnoma je predana svoji družini, s katero živi v Londonu, predvsem je ponosna na svoje tri otroke - hčerki Cosimo Violet in Clementino ter sina Casparja.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta