Hugh Grant je že 60 let prikupno zmeden

Denis Živčec Denis Živčec
12.09.2020 03:00

Uf, tale se pa ni prav lepo postaral. Misel, ki je zadnje dni spreletela možgane kakšne gledalke, ki ga že dlje časa ni videla. Res je, Hugh Grant je pri svojih še ne tako zelo zrelih letih kakšno svetlobno leto od časov, ko je lomil srca s svojim, takrat se je zdelo, večno deškim obrazkom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

A gube dol ali gor, eden najbolj znanih britanskih igralcev je 9. septembra praznoval okroglih šestdeset. Vso kariero je gledalce delil na tri tabore. Na tiste, ki se jim je zdel naravnost imeniten, na tiste, ki menijo, da gre za najbolj precenjenega igralca v zgodovini, ki v vsaki, ampak res vsaki vlogi upodablja istega jecljajočega prikupno zmedenega Angleža, in na tiste, ki ga organsko ne prenesejo. Roko na srce, kogar koli že na velikem platnu upodablja, vedno vemo, da je Hugh Grant, a njegovemu nalezljivemu šarmu ne gre oporekati. Grant je verjetno res največji približek ultimativnemu seksapilu za britanske razmere.
Je eden najbolj slavnih filmskih obrazov na svetu. Dejaven je kot igralec in producent, mednarodno prepoznavnost pa je dosegel s filmom Mika Newella Štiri poroke in pogreb, ki mu je prinesel tudi zlati globus. S svojimi vlogami si je zgradil sloves očarljivega, ranljivega, duhovitega in tudi pretkanega moškega.

Končno je postal družinski človek​

Reuters
Profimedia

​Bivši punci kupil vilo za 1,4 milijona evrov

Njegova poroka za Anno Eberstein je bila zelo nehollywoodska. "Bila je skromna ohcet, a kljub temu je bilo zelo romantično. Zelo lepo je biti poročen. Vedno sem zavijal z očmi, ko so drugi opevali zakon, zdaj šele vem, kako zelo sem se motil!" pravi Grant, ki menda z večino svojih bivših še vedno ostaja v prijateljskih odnosih. Je celo krstni boter Damienu, sinu Liz Hurley.
Leta 2018 so ga med promocijo filma A Very English Scandal vprašali, ali mu bodo otroci sledili v igralske vode, on pa je v svojem slogu odvrnil: "To mi je že prišlo na misel, a sem jih k sreči lahko gledal v šolskih predstavah – so povsem brez talenta, zato se mi zdi, da se to ne bo zgodilo." Nadaljeval je v resnejših tonih: "Imam pet majhnih otrok, zato je življenje popoln kaos. Vedno sem bil na voljo za igro ali režijo, zdaj pa imam težavo, ker nimam časa."
Da zna, povsem v britanski maniri, biti tudi velik džentelmen, je pokazal leta 2011, ko je v medije prišla informacija o tem, kako imenitno je finančno poskrbel za svojo takratno punco, 19 let mlajšo Tinglan Hong. Kupil ji je hišo za 1,4 milijona evrov, svežepečena igralka pa je začela nositi dizajnerska oblačila. Gre za hišo, oddaljeno le dober kilometer od njegovega doma. Pred tem je Tinglan živela v majhnem najetem stanovanju v predmestju New Maldena. Nasploh se je življenjski standard Kitajki takrat zelo dvignil. Po opravkih se je vozila v novem mercedesu CLK, ki je v tistem času v Veliki Britaniji stal okoli 50.000 evrov, nositi je začela tudi čevlje znamke Christian Louboutin, ki stanejo okoli 600 evrov. Kljub razpadu zveze sta v dobrih odnosih še danes. Morda ji občasno še kupi kakšne čevlje. Njegovo osebno premoženje namreč ocenjujejo na krepkih 150 milijonov dolarjev.
Tu in tam mu med intervjuji uide tudi kakšna malo bolj začinjena. Tako si je leta 2011 v radijskem intervjuju s svojo nepremišljeno izjavo v BBC-jevi oddaji Radio One prislužil precejšnje kritike poslušalcev. Komentiral je takrat aktualno tekmo v ragbiju med Anglijo in Škotsko, pri čemer je povedal, da je v šoli tudi sam igral ragbi, in dodal: "Ugotovil sem, da manj boli, če nasprotnika močno podreš na tla, kot pa če ga podreš kot homoseksualec." Njegova izjava pa ni bila všeč vsem poslušalcem: "To pa je bilo malce staromodne homofobije z njegove strani, mar ne," je svoje ogorčenje izrazil eden od poslušalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta