(INTERVJU) Marko Podgornik Verdev: Slovenci moramo uspeti v tujini, da nas imajo radi doma

Denis Živčec Denis Živčec
12.11.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Razočaran, da moramo leta 2022 še vedno nagrajevati tiste, ki živijo enakopravnost, je netipični direktor podjetja Mikro+Polo ob prevzemu priznanja v govoru ob togi družbi dvojnih meril razgalil tudi sebe.

Prvi mož podjetja, ki se ukvarja z laboratorijsko opremo, nagrado pa so si prislužili z uravnoteženo vodstveno strukturo, okoljem, v katerem raznolikost spodbujajo in jo tudi živijo, ter enakovrednim vključevanjem zaposlenih, se danes čuti bolj vizionar kot motor tega štajerskega gospodarskega tigra, ki vedno bolj postaja globalni plejer. Vsaj toliko kot to, da je cepivo Moderne nastalo v laboratorijih, opremljenih z njihovo opremo, in da njihova nova linija postaja mednarodna senzacija, javnost zanima zgodba karizmatičnega potetoviranega direktorja, bivšega moža powerdancerke, (pre)drznega očeta treh sinov in moža 19 let mlajšega moža.

"Vedno sem verjel, da sem sposoben narediti nekaj velikega, le da nisem vedel, kaj in kdaj to bo. A če gre za let, potem sem najbrž še vedno zgolj na vzletni stezi," pravi.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta