Jane Fonda se ne da tako zlahka: Svojčas je bila lastnica ene najbolj občudovanih zadnjic na svetu

Denis Živčec Denis Živčec
02.11.2019 05:04

Jane Fonda je v enem od intervjujev dejala, da se je večino življenja, do 62. leta, trudila ugajati moškim in v njihovi naklonjenosti iskati svojo vrednost. Ker je v njenem otroštvu manjkal materinski lik, je kasneje varnost iskala pri alfa samcih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ne popušča. To niti ne bi bilo v njenem slogu. Decembra letos bo dopolnila 82 let in končno ji je povsem vseeno, kaj si kdo misli o njej. Je ikona nekega časa, vzornica, navdih in ena najbolj simpatičnih zlobnih tašč, kar smo jih kdaj videli na filmskih platnih. Svojčas lastnica ene najbolj občudovanih zadnjic na svetu, a kljub čvrstosti se ni pozabila boriti za Vietnam. V novem tisočletju je aktivistka za človekove pravice in ohranitev okolja. Jane Fonda. Nekdanja kraljica televizijske aerobike, ki so jo konec oktobra že tretjič aretirali zaradi podnebnega protesta pred kongresno palačo v Washingtonu. Fonda je od slavnih najbolj vztrajna, občasno pa aretirajo še koga, kot je na primer igralec Ted Danson, ki je zaslovel v seriji Na zdravje.
Pred kongresno palačo oziroma v njeni bližini se kar vrstijo protesti proti zanemarjanju podnebne krize in segrevanju ozračja. Tisti dan so aretirali skupno 32 ljudi. "Moramo se obnašati tako, kot da nam gori hiša, ker nam dejansko gori," je Fonda citirala slavno podnebno aktivistko, švedsko najstnico Greto Thunberg. Enainosemdesetletna Jane Fonda, ki je zaslovela pred desetletji s protesti proti vojni v Vietnamu, je pozvala k uporu proti nadaljnjemu izkoriščanju fosilnih goriv in k pritisku na izvoljene predstavnike ljudstva, ki sedijo v kongresni palači. Jane Fonda obljublja, da bo prišla spet nazaj in bo demonstrirala vsak petek vse do konca januarja 2020. Poleg 71-letnega Dansona se je ob Jane Fonda pustil aretirati tudi igralec Sam Waterson, znan po vlogi v seriji Zakon in red.

Profimedia

Prestara, da bi se izogibala bivšemu

Jane, v svojih vietnamski časih znana tudi kot Hanoi Jane, je kos vsemu, četudi so za njo kar burna leta. Starati se je že davno nehala, leta 2017 je tudi temeljito prevetrila svojo zakonsko posteljo. Za ljubezen, pravijo, nisi nikoli prestar. Očitno pa tudi ne za ločitev. Zvezdnica je namreč tistega leta spet postala samska. S takrat 74-letnim Richardom Perryjem sta se po osmih letih zveze razšla. ''Res je, da sva se razšla. Še vedno pa sva si zelo blizu,'' je konec potrdil Perry. Na prodaj sta dala skupno domovanje na Beverly Hillsu, in sicer za skoraj 13 milijonov dolarjev (približno 12,086.000 evrov). Dvorec sta kupila leta 2012 za 7,5 milijona dolarjev. V njem so štiri spalnice, šest kopalnic, moderna kuhinja, stekleno dvigalo, telovadnica, meditacijski vrt in dih jemajoč razgled na mesto Los Angeles.

Profimedia

"Če nisi videti popolno, potem ne boš ljubljena"

Avgusta letos je umrl njen mlajši brat, prav tako mednarodno cenjen hollywoodski igralec, Peter Fonda. Zaslovel je s kultnim filmom Goli v sedlu (Easy Rider) iz leta 1969. Poslovil se je na svojem domu v Los Angelesu, obkrožen z družino. Uradni vzrok smrti je bila odpoved dihanja zaradi pljučnega raka. Fonda je bil trikrat poročen in rodila sta se mu dva otroka, njegova hči Bridget Fonda je prav tako znana filmska igralka. Še ena od ameriških igralskih dinastij torej.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta