Je še kaj seksa v mestu?

Denis Živčec Denis Živčec
30.03.2019 05:00

Morda pa le še ni konec. Je še kaj seksa v mestu? Tako se imenuje nova knjiga, ki jo je spisala Candance Bushnell, danes 60-letna mati knjižne uspešnice, po kateri so v devetdesetih posneli eno najuspešnejših, najbolj zabavnih in najbolj provokativnih serij v sodobni televizijski zgodovini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vse je kazalo na to, da so se rjuhe dokončno ohladile, zgodba o Seksu v mestu pa postala stvar preteklosti. Pa očitno nekateri slutijo, da je mogoče še kaj zaslužiti. Je še kaj seksa v mestu? Is There Still Sex in the City? Tako se imenuje nova knjiga, ki jo je spisala Candance Bushnell, danes 60-letna mati knjižne uspešnice, po kateri so v devetdesetih posneli eno najuspešnejših, najbolj zabavnih in najbolj provokativnih serij v sodobni televizijski zgodovini. Knjiga pravzaprav še niti ni zares izšla, pa sta si mreža Paramount Television in produkcija Anonymous Content že zagotovili ekskluzivne pravice za snemanje filma ali serije. Se bodo legendarna dekleta, ki so medtem sicer že globoko v menopavzi, vendarle vrnila v naše življenje?

Profimedia

​Živina se je krepko postaral

Morda pa niti ni tako slabo, če bi vse skupaj kar pospravili v predal, glede na to, da nas je, po prvotnih načrtih, v tretjem filmu čakal kup posmrkanih robcev. Sarah Jessica Parker je nekajkrat v intervjujih dejala, kako zelo se veseli snemanja tretjega dela, a je njene upe pokopala soigralka Kim Cattral, ki igra razvpito Samantho Jones. Ko je postalo jasno, da iz te moke ne bo kruha, je v javnost prišlo nekaj podrobnosti iz scenarija, ki bo morda (k sreči) za vedno ostal v sefu. Ključni dogodek tretjega dela bi bila smrt Živine, Carrijine velike ljubezni. Že v prvih minutah filma naj bi pod tušem doživel srčni zastoj, preostanek filma pa naj bi se vrtel okoli Carrie, njenega žalovanja in nadaljevanja življenja brez njega. Neuradno naj bi prav to bil eden od glavnih razlogov, zakaj Kim ni želela več biti del ekipe, pa tudi zato, ker bi Samantha v trojki imela le še postransko, nepomembno vlogo. Javni prepir s Saro Jessico Parker naj torej ne bi bil glavni razlog za konec Seksa v mestu. Chris Noth, ki igra Živino, je medtem dejal, da bi zanj to bil dober del scenarija, saj ne bi šlo za sluzaste romantične prizore, ki so mu v prvem in drugem filmu šli na živce. Razkril je, da je bil zanj eden najhujših prizorov, ko je moral ob koncu prvega dela ves raznežen stati v omari s Carrijinimi čevlji v rokah. "Sem timski igralec, a v filmih nisem nikoli užival. Mislim, da so preveč sentimentalni. Niti humor se ni ujel s tistim iz serije," je Chris dejal v enem od intervjujev. Ni ostalo neopaženo, da se je nekoč sila šarmantni igralec medtem precej postaral, pridobil lepo zaobljen trebuh, osivel in je tako le še senca skrivnostno zapeljivega, temnolasega milijonarja, ki je svoj čas šibil kolena gledalkam po svetu.

Profimedia

​Miranda bi bila guvernerka

Tudi sama Sarah Jessica Parker je kdaj povedala kako krepko na račun serije, ki jo je zapisala med legende. Na začetku Seksa si ni želela zapečatiti kariere samo z vlogo Carrie. Režiserjem je celo ponujala, da bi brezplačno igrala v njihovih filmih. "Najprej smo posneli prvi del serije z različnimi igralkami. Sarah je na serijo popolnoma pozabila, a režiserju je bila najbolj všeč, zato se je odločil za njo. Vloge si ni želela. Ni si želela sprejeti vloge, ker bi to pomenilo, da ne bi imela časa za druge filme," je povedal režiser serije Seth Rudetsky in dodal: "Direktorju HBO-ja je celo rekla, da bo zanj posnela tri filme zastonj, samo da ji ni treba sodelovati pri Seksu v mestu. Poskusila je različne stvari." No, kot kaže, bo zdaj za vedno ostala kolumnistka Carrie.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta